«Πράσινοι Αλληλεγγύη»: Συνεκτικές πολιτικές για ανθρώπους, περιβάλλον και κοινωνία

??????????
Τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος

Σε συνεκτικές πολιτικές για ανθρώπους, περιβάλλον και κοινωνία, βασίζεται η πολιτική πρόταση του χώρου «Πράσινοι Αλληλεγγύη», ενόψει των Ευρωεκλογών. Στο Βόλο βρέθηκαν, με την ευκαιρία της εκδήλωσης του υποψηφίου περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος (πρώην Ευρωβουλευτής), Πάνος Γρέδης και Θάνος Κονταργύρης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια του πολιτικού χώρου ότι το περιβάλλον η οικονομία και η κοινωνική συνοχή πλέον πρέπει να δουλεύουν αρμονικά.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, που έχουν γνώση και για τα τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα και αναφέρθηκαν στη μείωση του όγκου απορριμμάτων και στην επανάχρησή τους, στα προβλήματα του νερού, του Παγασητικού και τον αγροτικό τομέα, για τις οποίες δεν ακολουθούνται συνεκτικές πολιτικές.
«Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, αναδιατάσσουν την οικονομία κι αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο, ώστε να είναι δίκαιη αυτή η μεταβολή και να λάβει υπόψη της την κοινωνική συνοχή και τις θέσεις εργασίας, να μην αφήνει κανέναν άνθρωπο πίσω», τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος.

Η στόχευση της «Πράσινοι Αλληλεγγύη» για τις Ευρωεκλογές είναι να εκπροσωπηθεί με όσο πιο μεγάλη και δυνατή παρουσία, γιατί είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης και κυρίως για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη σύνθεση του οποίου ή θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρώπη, με περισσότερη αλληλεγγύη και πιο ισχυρή κοινωνική πολιτική, ή θα το αφήσουμε σε ανθρώπους που θέλουν να διαλυθεί η ΕΕ, άρα στη διακρατική συνεργασία.

Όπως είπε, οι Πράσινοι Αλληλεγγύη έχει μια συνεκτική στρατηγική και πρακτικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και δεν μιλούν με αντιφατικές πολιτικές όπως τα άλλα κόμματα.

Ο Ν. Χρυσόγελος είπε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις περιοχές, τις πόλεις μας και την οικονομία πιο ανθεκτικές και πιο φιλικές στους ανθρώπους, ενώ για το θέμα των απορριμμάτων τόνισε ότι πρέπει να πάμε στη μείωση και την επαναχρησιμοποίησή τους. Για να προστατέψουμε το κλίμα, πρέπει να μεταβάλλουμε πολύ γρήγορα, στα επόμενα 12 χρόνια, το ενεργειακό μοντέλο, επενδύοντας στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα στα σπίτια και αντί να πληρώνουμε για να φέρνουμε πετρέλαιο από το εξωτερικό, να δώσουμε κεφάλαια στους ανθρώπους για επενδύσεις σε κοινωνικά ή πράσινα θέματα.

Ο Πάνος Γρέδης είναι από τις Σέρρες και ζει στις Βρυξέλες, τόνισε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει μεγάλα και άλυτα προβλήματα, γιατί προτρέχει το συμφέρον των κρατών – μελών, όπως μεταναστευτικό, οικονομική, η ανεργία των νέων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Έχοντας σαν προτεραιότητα τον νέο πολυετή προϋπολογισμό 2020-27, οι «Πράσινοι Αλληλεγγύη» αναδεικνύουν τις προτεραιότητες και συγκεκριμένα, τον κοινωνικό, τον οικονομικό, τη βιώσιμη κοινή αγροτική πολιτική, την κινητικότητα των νέων επιχειρηματιών, αλλά και τις εμπορικές εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ.

Τέλος, ο Θάνος Κονταργύρης ζούσε για πολλά χρόνια στο Παρίσι και επέστρεψε στην Ελλάδα, τόνισε ότι η βιώσιμη οικονομία, αφορά κυρίως τρία συστατικά, την οικολογική, την κοινωνική και την οικονομική διάσταση, που είναι ζήτημα των καταναλωτών. Όπως είπε σήμερα μπορούμε να κρατήσουμε στην Ευρώπη βιομηχανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προστιθέμενη αξία, σε σχέση με ίδια προϊόντα που παράγονται εκτός Ευρώπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.