Πράσινη Αριστερά: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής

Μείζονα ζητήματα τα τοπικά, με κυρίαρχο αυτό της αέριας ρύπανσης

Τη νέα πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας καθώς και τη προοπτική της Πράσινης Αριστεράς μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ανέλυσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Παντελής Μαστρογιάννης, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς και ο κ. Θράσος Φωτεινός, προεδρεύων του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου. Η Πράσινη Αριστερά θέτει κυρίαρχα τα τοπικά ζητήματα, γι’ αυτό κι έγινε λόγος για αυτό της αέριας ρύπανσης που ταλανίζει το Βόλο, ενώ ως πολιτική κίνηση ζητά από τους πολίτες να πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους και στηρίζει την απλή αναλογική.

Πιστεύοντας ότι ο ρόλος των κομμάτων δεν πρέπει να εξαντλείται σε κεντρικό επίπεδο, αλλά πρέπει να έχουν και παρέμβαση στην τοπική κοινωνία, ο κ. Μαστρογιάννης ανέλυσε το μείζον ζήτημα της αέριας ρύπανσης και της καύσης σκουπιδιών λέγοντας πως η πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες αγνόησαν την ημερίδα για την αέρια ρύπανση που διοργάνωσαν οι επτά επιστημονικοί φορείς της Μαγνησίας, τόνισε πως ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε η πολιτεία εκπροσωπήθηκαν και συμπλήρωσε πως οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό.
Μάλιστα, επεσήμανε πως πρέπει να δοθούν λύσεις στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων, να τοποθετηθεί το δίκτυο μετρητών και να συνεχιστούν οι επιδημιολογικές μελέτες.
Από την πλευρά του κ. Θράσος Φωτεινός προεδρεύων του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου έριξε τα βέλη του στη Ν.Δ. τονίζοντας ότι συνεχίζει τα ψέματα και τις κυβιστήσεις στις 100 μόλις ημέρες που είναι στην εξουσία.
“Για το Μακεδονικό είπε ψέματα, στο προσφυγικό τα άλλαξαν όλα και τώρα λένε ότι το πρόβλημα είναι διεθνές, ενώ για το “νόμο και τάξη” βλέπουμε μια φθηνή επικοινωνιακή πολιτική, να προσπαθήσουν να βάλουν στο DNA του Έλληνα, ότι χρειάζονται τα πάντα να αστυνομοκρατούνται”, είπε ο ίδιος.
Η Πράσινη Αριστερά προτείνει πως η συντεταγμένη κοινωνία θα πρέπει να έχει μαζί τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συνεννοούνται πάνω από το τραπέζι και για να συνεννοηθούν η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις απαιτείται η απλή αναλογική.
“Ωθούν τους πολίτες στην αντίληψη ότι εάν δεν ψηφίσουν ένα από τα δύο κόμματα θα υπάρχει αποσταθεροποίηση. Εμείς δεν συμφωνούμε με τα κόμματα και θέλουμε τα κόμματα να είναι μαζί με την κοινωνία και όχι απολυταρχικά”, υπογράμμισε ο κ. Φωτεινός, ο οποίος συμπλήρωσε πως στόχος της Πράσινης Αριστεράς είναι να αναπτυχθεί η πολιτική τους κίνηση σε όλη τη χώρα και ευελπιστούν να αποκατασταθεί η σχέση με τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.