Με ταχείς ρυθμούς και πεπεισμένη για την ασφάλεια του project και των κατοίκων της περιοχής προχωρά στον σχεδιασμό της η διοίκηση της Mediterranean Gas. Σε ενημερωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Πετκίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για την εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδότησης του project Argo ,αλλά και για τις παγκόσμιες αλλαγές στον χάρτη της ενέργειας, που καθιστούν το FSRU στον Παγασητικό απαραίτητο αλλά και βιώσιμο.
Από την πλευρά της η Mediterranean Gas επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας εισέρχονται δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την προώθηση του έργου ARGO Project, μιας σύγχρονης πλωτής μονάδας (πλοίο) αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), ενώ όπως τονίζεται η υλοποίηση του έργου αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ανάπτυξης για τον Βόλο και τη Θεσσαλία.
Η εταιρεία φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει το project, παρά τις αμφίσημες απαντήσεις που έδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Τσάφος στους βουλευτές του νομού. Αντίθετα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχεδιασμό της, δεδομένων των αυξημένων αναγκών της Ευρώπης για LNG αλλά και της ευρωαμερικανικής συμφωνίας για τον Κάθετο Διάδρομο, ο οποίος θα τροφοδοτήσει την κεντρική Ευρώπη με φυσικό αέριο.
Το έργο σχεδιάζεται και υλοποιείται όπως σημειώνει η εταιρεία με βάση αυστηρές εθνικές και ευρωπαϊκές απαιτήσεις, καθώς και διεθνείς προδιαγραφές περιβαλλοντικής προστασίας.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι συγκεκριμένες, μετρήσιμες και διαχειρίσιμες, σύμφωνα με την ίδια και σημειώνει ότι η χωροθέτηση στον Παγασητικό Κόλπο, μακριά από το λιμάνι του Βόλου και με φυσική παρεμβολή του λόφου ανατολικά της περιοχής του Σωρού, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει καμία οπτική ή άλλη όχληση στην ευρύτερη τοπική κοινωνία του Βόλου.
«Η επιτυχία του έργου βασίζεται όχι μόνο στην τεχνική του αρτιότητα, αλλά και στη διαφάνεια, την ενημέρωση και τη διαρκή συνεργασία με την τοπική κοινωνία», τονίζεται η εταιρεία, η οποία απ’ ότι φαίνεται δεν έχει λάβει υπόψη της τις μεγάλες συγκεντρώσεις των κατοίκων της πόλης, που διαμαρτύρονται σθεναρά αντιτιθέμενοι σε μία τέτοια επένδυση.





























