Στην επιβεβαίωση ότι όχι μόνο ένα αλλά κι άλλα παιδιά χτύπησαν γλιστρώντας στον διάδρομο του 27ου Δημοτικού Σχολείου, που είχε πλημμυρίσει για μία ακόμη φορά μετά από βροχόπτωση, την Τετάρτη 21/01, προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κώστας Κυράνης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή.
«Συνεχώς θίγουμε το κτηριακό ζήτημα του σχολείου. Δεν είναι που γκρεμίστηκε το μισό σχολείο και περιμένουμε ένας νέος εργολάβος να αναλάβει το έργο, δεν είναι που έχουν στιβαχτεί τα παιδιά σε αίθουσες και παραμένουν σε κοντέινερ, ούτε που ο προαύλιος χώρος γεμίζει με νερά κάθε φορά που βρέχει, ή αυτό που έκλεισε ο δρόμος έξω από το σχολείο, έχουμε και ένα σταθερό πρόβλημα που αφορά την εισροή υδάτων από τη στέγη. Ήταν αυτός ο λόγος που πέρυσι προκάλεσε την πτώση των σοβάδων και τον παραλίγο τραυματισμό παιδιών, αλλά και τον τραυματισμό ανθρώπου του Δήμου Βόλου που ήρθε να ελέγξει το σημείο» σημείωσε ο κ. Κυράνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο δυστυχώς πάλι και φέτος με τις πρώτες βροχές δημιουργήθηκε πρόβλημα, με νερά μέσα στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, και τα παιδιά κινδυνεύουν να γλιστρήσουν. «Όπως γλίστρησαν χθες (σ.σ.. 21/01) και δεν ήταν μόνο ένα. Δεν χτύπησαν, αλλά πέσανε, στον χώρο που περνάνε όλα τα παιδιά του σχολείου. Άρα εν δυνάμει όλα κινδυνεύουν. Είναι αδιανόητο το 2026 να μιλάμε για μια τέτοια κατάσταση ενός σχολείου. Ακόμα και σε εμάς τους γονείς να δινόταν η δυνατότητα να λύσουμε το πρόβλημα, κάτι θα είχαμε βρει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου ΔΣ Βόλου. Σημείωσε επίσης ότι είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην μπορεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, και να στεγανώσει την ταράτσα του σχολείου, στο οποίο πηγαίνουν παιδιά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέρσι με τους σοβάδες.
«Δυστυχώς βιώνουμε κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα. Χαρακτηριστικά ο γιος μου που φέτος πάει στην 6η Δημοτικού και από την 1η αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, και όπως μου έχουν πει και οι γονείς και τα προηγούμενα χρόνια, και φαίνεται ότι θα συνεχίσει και τα επόμενα. Είναι οδυνηρό να μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις και μακάρι να είναι τα προβλήματα σ’ αυτό το επίπεδο και να μην έχουμε σοβαρότερα. Όταν παίζουν τα παιδιά σε σημεία που μπορούν να χτυπήσουν είναι θέμα και τύχης να μην έχουμε κάτι χειρότερο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κυράνης, επισημαίνοντας πάντως ότι έχει υπάρξει πολλές φορές επικοινωνία με τους ανθρώπους του Δήμου Βόλου και υπάρχει διάθεση από την πλευρά τους να δοθούν λύσεις, αλλά δεν δίνονται.
Δεν δίστασε επίσης να σημειώσει ότι και ο σύλλογος Γονέων είναι συνυπεύθυνος(!) από τη στιγμή που δεν έχει πάει στο επόμενο βήμα, που κατά την άποψή του είναι η προσφυγή στον εισαγγελέα. «Θεωρούμε ότι μέσα στο επίπεδο της επικοινωνίας και της συνεργασίας με τους φορείς θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση. Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι αυτή, παραμένει σταθερή και τα παιδιά μας μεταφέρουν ότι δεν έχει αλλάξει και κάτι από όλο αυτό. Είναι πραγματικά λυπηρό να μην μπορέσουμε όλοι εμείς που είμαστε γονείς να μην δώσουμε μία λύση για τα παιδιά μας» ανέφερε σχετικά.
Όσον αφορά την εργολαβία, ο κ. Κυράνης δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί πως έχει τελειώσει η επεξεργασία της πρότασης από τον δήμο Βόλου και αναμένεται η έγκριση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου την πρότασή του για έναν καινούργιο ανάδοχο. «Θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι οδεύει προς τη λύση του και οφείλουμε να το πιστώσουμε και στον Δήμο, ότι έτρεξε τις διαδικασίες λίγο πιο γρήγορα από όσο θα μπορούσε η κλασική διαδικασία ενός δήμου να τρέξει. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο ώστε μέχρι το 2026 να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση σε εργολάβο και να το τρέξει στους χρόνους που προβλέπεται, δηλαδή στον ενάμιση χρόνο» σημείωσε καταληκτικά.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης































