Προφυλακιστέος ο αδελφοκτόνος μετά την απολογία του

Θα οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας

Προφυλακιστέος, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κρίθηκε ο 41χρονος, που το πρωί της Κυριακής σκότωσε με χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο με τηγάνι τον 38χρονο αδελφό του στο σπίτι τους στο Φυτόκο, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βόλου.
Στην απολογία του ο δολοφόνος του αδελφού του είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδελφό του, αλλά βρισκόταν σε άμυνα και για το λόγο αυτό τον χτύπησε, ενώ κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Ο δράστης δεν διευκρίνισε στους δικαστές τους λόγους για τους οποίους μάλωσαν τα δύο αδέλφια και μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης, συνοδεία αστυνομικών βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο.
Στα Δικαστήρια, στο πλευρό του αδελφοκτόνου βρέθηκε ο ένας από τα τέσσερα αδέλφια του (η αδελφή του δεν παρουσιάστηκε, ενώ ο άλλος αδελφός τους βρίσκεται στην Κρήτη), ενώ ο 41χρονος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, παρουσία της συνηγόρου που όρισε το Δικαστήριο, οδηγήθηκε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα που διέταξε την προσωρινή κράτησή του στις Φυλακές Λάρισας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του στην ανακρίτρια επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδελφό του, αλλά εκείνος του επιτέθηκε πάνω σε καυγά που είχαν, αφού επέστρεψαν στο σπίτι από βραδινή έξοδο και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και αναγκάστηκε να τον χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τηγάνι που άρπαξε από την κουζίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανακρίτρια του είπε ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει να σκοτώσει τον αδελφό του, από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε με το τηγάνι, αμυνόμενος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα χτυπήματα στο κεφάλι δεν ήταν άμεσα θανατηφόρα και το θύμα θα μπορούσε να ζήσει αν είχε κληθεί ασθενοφόρο και δεν εγκαταλείπονταν έξω από το σπίτι από τον αδελφό του.
Το πιο βαρύ χτύπημα, το θύμα, το είχε δεχτεί στο δεξί μάτι και εκτιμάται ότι αυτό προκάλεσε τον θάνατο, που προσδιορίζεται ότι επήλθε μια ώρα αφότου ο αδελφοκτόνος έσυρε τον τραυματισμένο αδελφό του εκτός του σπιτιού όπου του είχε επιτεθεί, δηλαδή γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Χθες έγινε η κηδεία του 38χρονου θύματος, παρουσία του αδελφού του, που σήμερα ήταν μαζί με τον δράστη στα Δικαστήρια και της αδελφής του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.