Προφυλακίστηκε 33χρονος ρομ για διακίνηση ηρωίνης

Ελεύθεροι με όρους τρεις συγκατηγορούμενοί του

Το δρόμο για τη φυλακή, πήρε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως υπηρεσίας, ένας 33χρονος ρομ, που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ένα ζευγάρι 55 χρονών ο άνδρας, 50 ετών η γυναίκα και ένας ακόμη άνδρας 50 χρονών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σήμερα Τετάρτη απολογούνται άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ένα ζευγάρι ρομά που φέρεται να είναι ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και ένα τρίτο άτομο.
Οι επτά συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας το μεσημέρι της Παρασκευής στον οικισμό ρομά Νεάπολης Βόλου και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας διακίνησης ηρωίνης στη Μαγνησία.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή. Στην κατοχή του 33χρονου που προφυλακίστηκε, είχαν βρεθεί 10 φιξάκια ηρωίνης σε χωριστές συσκευασίες, μια ζυγαριά και ποσό 50 € σε χαρτονομίσματα των 10 και των 5 € που θεωρείται ότι προήλθαν από την πώληση της ηρωίνης (η τιμή κυμαίνεται από 5 € εάν είναι κάτω από γραμμάτιο και 10 € για λίγο πάνω από ένα γραμμάτιο).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά προοριζόταν για δική του χρήση και ότι η ζυγαριά που βρέθηκε στο παράπηγμά του δεν ήταν δική του, αλλά άλλου ατόμου, ενώ ζήτησε μέσω του συνηγόρου του εξέταση DNA στη ζυγαριά, για να αποδειχτεί ότι δεν την είχε αγγίξει.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών που τους παρακολουθούσαν, πουλούσαν επίσης φιξάκια ηρωίνης σε χρήστες, αλλά στην κατοχή τους βρέθηκαν 1-2 συσκευασίες και για το λόγο ότι επρόκειτο για μικροποσότητες δεν προφυλακίστηκαν. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν τοξικολογικές εξετάσεις, για να στηρίξουν το επιχείρημα ότι είναι χρήστες και τα ναρκωτικά προοριζόταν για ιδία χρήση. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που φέρεται να έχουν ηγετικές θέσεις στην εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.