Προκάλεσαν φθορές στην πολυκατοικία που στεγάζεται η ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Δύο άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά, ενώ περαστικοί ακινητοποίησαν τον ένα

Φθορές στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, όπου στον 1ο όροφο στεγάζεται η ΝΟΔΕ Μαγνησίας, προκάλεσαν λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ από δύο άτομα, συνελήφθη ένας 37χρονος και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του.

Ο 37χρονος με άγνωστο προς το παρόν άτομο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μετέβησαν στην πολυκατοικία, όπου ο άγνωστος δράστης έσπασε με σφυρί την γυάλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας, ενώ ο 37χρονος έγραψε σύνθημα με μαύρο σπρέι.

Δύο περαστικοί τους αντιλήφθηκαν και ακινητοποίησε ο ένας περαστικός αρχικά τον 37χρονο ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ενώ ο συνεργός του καταδιώχθηκε από τον άλλον περαστικό ωστόσο διέφυγε.

Ο 37χρονος κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή διάπραξης εγκλημάτων, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 € για άσκοπη μετακίνηση

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που αξιοποιεί όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τον εντοπισμό και την σύλληψη και του άλλου δράστη.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, χθες το βράδυ οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μετέβησαν σε κτίριο της πόλης, όπου στεγάζεται πολιτικό γραφείο. Εκεί, ο ένας εξ αυτών με τη χρήση σπρέι ανέγραψε απειλητικό σύνθημα σε εσοχή της εισόδου του κτιρίου, με σκοπό να προκαλέσει φόβο για μελλοντική διάπραξη εγκλημάτων, ενώ ο έτερος δράστης, με τη χρήση σφυριού, έθραυσε ολοσχερώς την κεντρική γυάλινη πόρτα του κτιρίου.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα να συλληφθεί από προστρέξαντες αστυνομικούς ο ένας εξ αυτών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προαναφερόμενο σπρέι, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.