Προκαταρκτική έρευνα για την τραγωδία στο παζάρι Αλμυρού

Ελεύθερη αφέθηκε η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λούνα παρκ

Ελεύθερη αφέθηκε από την εισαγγελέα υπηρεσίας σήμερα το μεσημέρι η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, καθώς η υπόθεση θα διερευνηθεί περισσότερο με προκαταρτική που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία. Το κλίμα στη Βρύναινα και στον Αλμυρό είναι βαρύ, μετά τον θάνατο της 14χρονης Σ.Χ. που εκσφενδονίστηκε από το «χαλί», το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να βγει τραγικό θάνατο, καθώς έπεσε με το κεφάλι στο διπλανό παιχνίδι «ταψί», με αποτέλεσμα ν’ αφήσει επί τόπου την τελευταία της πνοή.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές που ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού (καθώς ο Έλληνας που συνήθως το χειριζόταν απουσίασε για να στήσει άλλο λούνα παρκ), μετά το τραγικό δυστύχημα εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία να συλληφθεί.

Η γυναίκα ιδιοκτήτρια της επιχείρησης του λούνα παρκ, που είναι κάτοικος Αθήνας, εμφανίστηκε στα Δικαστήρια φορώντας μαύρα και υποβασταζόμενη από την κόρη της και τον δικηγόρο της και αφού οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της ασκηθεί ακόμη δίωξη, ώστε η έρευνα για την τραγωδία που συντάραξε την περιοχή να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται από την Αστυνομία, καθώς η Εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από το χώρο που έχασε τη ζωή της η άτυχη μαθήτρια.

Ήταν η «κακιά στιγμή»

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Χρήστος Νάστος, χαρακτήρισε άτυχη στιγμή την τραγωδία και τόνισε ότι το μηχάνημα («χαλί») ήταν 10ετίας, σύγχρονο, ελεγμένο, πιστοποιημένο και συντηρημένο, είχε τοποθετηθεί από πιστοποιημένη εταιρία και ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του είχε εμπειρία επτά ετών στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Αναφορικά με την επιχειρηματία τόνισε ότι έχει εμπειρία 33 ετών στα λούνα παρκ, καθώς αυτή είναι η δουλειά της, την οποία κάνει με επιτυχία.

Ο ίδιος απέδωσε το δυστύχημα στην «κακιά στιγμή», καθώς το 14χρονο κορίτσι, που τις τελευταίες δύο μέρες, είχε ανέβει στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάνω από 30 φορές (διότι είχε κάρτα δωρεάν κάρτα).
Ο κ. Νάστος, την ώρα του δυστυχήματος – που έγινε 75 λεπτά πριν τη λήξη του παζαριού – η ανήλικη είδε φίλες της που την παρακολουθούσαν, έβγαλε τα χέρια από τις προστατευτικές μπάρες και σηκώθηκε όρθια, για να τις χαιρετίσει, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί από το παιχνίδι, που έκανε περιστροφική κίνηση, να χτυπήσει με το κεφάλι σε διπλανό παιχνίδι και να αφήσει την τελευταία της πνοή στο σημείο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο νομικός σύμβουλος ανέφερε ακόμη ότι ο πατέρας του θύματος, που είναι επαγγελματίας οδηγός φορτηγού, είχε συνεργαστεί παλιότερα με τη συγκεκριμένη επιχειρηματία μεταφέροντας εξοπλισμό του λούνα παρκ.

Περαιτέρω έρευνα

Η 73χρονη επιχειρηματίας κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, με δόλο δια παραλείψεως, ωστόσο δεν της ασκήθηκε δίωξη, μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική που θα ζητήσει η Εισαγγελία από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Πάντως παιδιά και ενήλικες που κατέθεσαν, ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το παιχνίδι τη συγκεκριμένη στιγμή είχε επιταχύνει περισσότερο, από προηγούμενες φορές που είχαν ανέβει ξανά και όταν αντίκρισαν το ανήλικο κορίτσι να φεύγει από τη θέση του, πιάστηκαν σφιχτά από τις μεταλλικές μπάρες προστασίας, γιατί φοβήθηκαν να μην πάθουν το ίδιο. Επίσης ανέφεραν ότι άρχισαν να φωνάζουν δυνατά και να τσιρίζουν, μέχρι που το παιχνίδι σταμάτησε την περιστροφή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.