Πρόσκοποι διέσωσαν τραυματισμένο ασημόγλαρο στο Βόλο

Νέα διάσωση ενός τραυματισμένου ασημόγλαρου πραγματοποιήθηκε μετά από τηλεφώνημα κατοίκου στο κέντρο του Βόλου την Δευτέρα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ασημόγλαρος βρίσκονταν χτυπημένος σε ένα μπαλκόνι μιας πολυκατοικίας και μετά από προσπάθεια τρία μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, η Λύτρα Μαρία, ο Σκοτεινιώτης Ιωάννης και ο Λαδόπουλος Ιωάννης κατάφεραν να το διασώσουν.
Ο τραυματισμένος γλάρος έχει σπασμένη φτερούγα και διανυκτέρευσε για ένα βράδυ στην Προσκοπική εστία (Ικονίου με Μεγάλου Αλεξάνδρου) στη Νέα Ιωνία. Του δόθηκε νερό και τροφή (ψάρια) κατά την υπόδειξη των ειδικών.

Σήμερα Τρίτη το πρωί μέσα σε ένα καινούργιο χαρτόκουτο διακομίστηκε στην Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Βόλου όπου και τον παρέλαβε η Δράση για την Άγρια Ζωή έτσι ώστε να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του φτερού του.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δωρεάν μεταφορά του, καθώς και τους πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι για την προστασία των άγριων πουλιών και ζώων», τονίζουν οι αεροπρόσκοποι, που καλούν όποιον εντοπίσει ένα άγριο πτηνό ή ζώο να επικοινωνήσει μαζί τους (Λύτρα Μαρία τηλ. 694 770 7417).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.