Προτάσεις για κοινές δράσεις μεταξύ ΤΟΜΥ και Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Ενημερωτική συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ν.Ιωνίας (ΤΟΜΥ) κα Περδική Βασιλική, πραγματοποίησε, στο πλαίσιο δικτύωσης με άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, κα Λαδέρη Βασιλική.
Κατά την συνάντηση δικτύωσης, η κοινωνική λειτουργός της ΤΟΜΥ Ν.Ιωνίας κα Περδίκη ανέλυσε θέματα που αφορούσαν την διαδικασία ένταξης των πολιτών και τις παροχές που καλύπτονται στους δικαιούχους μέσω τους ασφαλιστικού τους φορέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ως προς τους περιορισμούς και τα εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στελέχη και των δυο φορέων λόγω της πανδημίας. Στην προσπάθεια διαχείρισης των εν λόγω δυσκολιών, τέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για κοινές δράσεις προς όφελος και προστασία της υγείας των ωφελούμενων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης – δικτύωσης των 2 φορέων, ακολούθησε ανάλυση στον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.
Πιο συγκεκριμένα, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι συμμετέχουν σε κατάλληλα θεραπευτικά προγράμματα αλλά και σε ποικίλες κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αποβλέποντας στην ενίσχυση της αυτονομίας των περιθαλπόμενων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.