Πυρκαγιές και εγκλωβισμοί ατόμων στα ασανσέρ του Νοσοκομείου Βόλου, πρόκειται να σημειωθούν την Τρίτη μετά από σεισμό, όπως προβλέπεται στην άσκηση ετοιμότητας «Ιωλκός 2017», στο Νοσοκομείο Βόλου, την Τρίτη 25 Απριλίου.
Η άσκηση θα γίνει στις 11 το πρωί και προβλέπει την παροχή βοήθειας σε απεγκλωβισμό ατόμων και επέμβαση για δύο πυρκαγιές, στο Νοσοκομείο Βόλου (παλιά και νέα πτέρυγα) μετά από σεισμό έντασης 5,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σκοπός της άσκησης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς και απομάκρυνση εγκλωβισμένων ατόμων από τους χώρους του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το σενάριο, στις 11 το πρωί της Τρίτης εκδηλώνεται σεισμική δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη του Το μέγεθος του σεισμού είναι 5,2 Richter με διάρκεια δόνησης 19’’.

Ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου για εκτεταμένες ζημιές στην νέα πτέρυγα του χώρου του Νοσοκομείου Βόλου, με εγκλωβισμένους στα ασανσέρ καθώς και για έναρξη πυρκαγιών τόσο στο νέο κτίριο στο λεβητοστάσιο, όσο και στο παλαιό κτίριο στον τομέα της παιδοψυχιατρικής.

Στο νέο κτίριο λόγω του σεισμού έχουν ακινητοποιηθεί τα ασανσέρ του κοινού και υπάρχουν εντός τους εγκλωβισμένα άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι καρδιοπαθής , προκλήθηκε έκρηξη στο δεύτερο υπόγειο στον χώρο του λεβητοστασίου και υπάρχει εκεί εγκλωβισμένος τραυματίας με εγκαύματα.

Στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στον Α΄ όροφο με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο και ένας ακόμη λόγω των καπνών έχει καταφύγει και εγκλωβίστηκε στην ταράτσα του Νοσοκομείου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά εγκλωβισμένους στα ασανσέρ, εκ των οποίων ο ένας είναι ασθενής με καρδιολογικά προβλήματα, για έκρηξη στον χώρο του υπογείου και έναν αγνοούμενο υπάλληλο που έχει χρέη συντηρητή του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται η εκδήλωση πυρκαγιάς στην παλαιά πτέρυγα εξαιτίας κατεστραμένης γραμμής φυσικού αερίου.