“Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Συνέντευξη Επιλογής”

Σε ακολουθία της τηλε-δικτύωσης που είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 2022 μεταξύ των στελεχών του Job Center και τη δομή του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας και τέθηκαν τα θεμέλια για μία σημαντική συνεργασία, συνδιοργανώθηκε όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Τρίτη1η Νοεμβρίου 2022 με θετική ανταπόκριση, δια ζώσης εργαστήριο με θέμα: “Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Συνέντευξη Επιλογής”.
«Η εν λόγω θεματολογία ήταν ιδιαίτερα στοχευμένη και οριοθετημένη ενώ προέκυψε ως απόρροια των αιτημάτων των εξυπηρετούμενων του Job Center και του γνήσιου ενδιαφέροντός τους για εκπαίδευση σε Συνέντευξη με Εργοδότη. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο χώρο του Job Center, το παρακολούθησαν έντεκα άνεργοι συμμετέχοντες ήτανε τρίωρης διάρκειας και πραγματοποιήθηκε στη βάση της ειλικρινούς διάθεσης συνεργασίας.
Ειδικότερα, το εργαστήριο δομήθηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος ήταν το θεωρητικό ενώ το δεύτερο το εμπειρικό (βιωματικό).
Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκε σενάριο μέσω σύγχρονων οπτικών μέσων, βασισμένο σε αγγελία για κάλυψη θέσης εργασίας ενώ δόθηκε έμφαση σε λέξεις-κλειδιά κατά την περιγραφή της.
Συγχρόνως, ο ομαδικός και συνάμα εξατομικευμένος χαρακτήρας του WORKSHOP αναπτύχθηκε και μέσω διεξαγωγής εργαλείων (αυτό)αξιολόγησης κλίσεων και δεξιοτήτων. Έτσι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην προετοιμασία της συνέντευξης μέσω βέλτιστων και σταθμισμένων πρακτικών μέσω της εξερεύνησης της προσωπικότητάς τους στο ταίριασμα με μία θέση εργασίας αλλά και με τις αξίες της εκάστοτε Εταιρείας.
Στη συνέχεια, ακολούθησε εκπαίδευση στη συνέντευξη με εργοδότη, στα πιθανά σενάρια, στη σημασία της σωστής προετοιμασίας, στα “ναι και όχι μιας συνέντευξης”.
Στο δεύτερο μέρος, πραγματοποιήθηκε προσομοίωση συνέντευξης μέσω παιχνίδι-ρόλων (role-play game) όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία οι ίδιοι να μπουν στο ρόλο του συνεντευξιαζόμενου και να αντιμετωπίσουν σε πραγματικές συνθήκες μία συνέντευξη εργασίας.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.