Σ. Αναγνώστου: Τα ποτάμια να μετατραπούν σε «αμμοκράτες» συγκρατώντας τα χώματα

Άμεση ανάγκη έργων για την ανθεκτικότητα του λιμανιού του Βόλου

Διαδραστικό εργαστήριο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στα ελληνικά λιμάνια πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.
Η κ.Αμαλία Πολυδωροπούλου επιστημονικά υπεύθυνη του έργου ResPorts, αναφέρθηκε στις δράσεις που πρέπει να γίνονται για να είναι ανθεκτικό ένα λιμάνι από άποψη υποδομών από άποψη λειτουργικότητας, διευκρινίζοντας ότι για το συγκεκριμένο έργο που μετέχει το Πανεπιστήμιο, γίνονται «ζωντανά εργαστήρια» στο λιμάνι Χίου, στον λιμένα Βόλου και στον λιμένα Ηρακλείου.
Στην εκδήλωση βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία σημείωσε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο πλαίσιο προγραμματικής, θα ξεκινήσουν μελέτες στις εννέα λεκάνες απορροής και στον Παγασητικό καθώς και έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των νερών, ενώ πρόσθεσε ότι, ήδη ξεκίνησαν έργα τοπογράφησης και προχωράνε μόνιμα έργα αποκαταστάσεων, για την προστασία του λιμένος αλλά και μικρότερων λιμένων, που θα λειτουργήσουν και προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Βόλου από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε τα ποτάμια να μετατραπούν σε «αμμοκράτες» συγκρατώντας τα χώματα κι ως εκ τούτου περιορίζοντας μεγάλα προβλήματα, από αντίστοιχες θεομηνίες στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.