Σακούλες, πλαστικά μπουκάλια και λάστιχα στις ακτές και τον βυθό του Αναύρου

Βρήκαν μαθητές σχολείων και εθελοντές μετά από κάλεσμα του Λιμεναρχείου

Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, λάστιχα και άλλα σκουπίδια ήταν η «συγκομιδή» μαθητών Παιδικών Σταθμών και Δημοτικών Σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου 2018 ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για καθαρισμό της ακτής και του βυθού της παραλία Αναύρου Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, η πόλη του Βόλου και ο τοπικός πληθυσμός της, είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος. «Έτσι κάθε χρόνο από την Υπηρεσία μας, παράλληλα με την πιστή εφαρμογή μέτρων και ελέγχων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάληψη πρωτοβουλιών και παρόμοιων δραστηριοτήτων, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συναρμόδιους φορείς για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και εξασφαλίζοντας την όσον δυνατή συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος», αναφέρει.

Στο κάλεσμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ανταποκρίθηκαν με οικολογική συνείδηση, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βόλου «Αρίων» και «Ιάσων», τα 10ο, 28ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, καθώς και τα εκπαιδευτήρια «Παπάζογλου» και «Άξιον Εστί».

Επίσης ανταποκρίθηκαν και έλαβαν μέρος στον καθαρισμό η Ελληνικά Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών), η Λέσχη Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου.
Ακόμη, η εταιρία NORTH AEGEAN SLOPS ΕΜΑΕ – Ηλ. Ορφανίδης ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων από όλα τα σημεία καθαρισμού, ενώ τη μουσική επιμέλεια στη διάρκεια της δράσης είχε ο Αντώνης Παληάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.