Σχέδιο δράσης του ΠΘ με το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του  Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (7ο ΠΤ ΟΕΕ) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Πέμπτη 26/1/2023 στα γραφεία του 7ου ΠΤ ΟΕΕ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, όπου συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΕΕ Θεσσαλίας ο Πρόεδρος Χατζής Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο Νικόλαος Δεδούσης και ο Χρήστος Μπατρακούλης, στελέχη του 7ου ΠΤ ΟΕΕ και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Θέμης Λαζαρίδης καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Δ/ντης ΚΕΔΙΒΙΜ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα της Ελληνικής Οικονομίας, σε μια κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία αβεβαιότητας, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας του ΟΕΕ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προς όφελος των Θεσσαλικών επιχειρήσεων, των Οικονομολόγων και της Τοπικής Οικονομίας γενικότερα.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε το κάτωθι σχέδιο δράσης που αφορά:

α) Στη διοργάνωση ημερίδας, σε συνεργασία και με άλλους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιφέρειας Θεσσαλίας (Εμπορικά Επιμελητήρια,  συλλόγους λογιστών κλπ.), για το επάγγελμα του Οικονομολόγου στις νέες συνθήκες και την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του λογιστή-φοροτεχνικού, ως συμβούλου επιχειρήσεων.

β) Στην διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο εξ’ αποστάσεως, όσο και δια ζώσης με εισηγητές καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλία για την απόκτηση δεξιοτήτων και εξειδίκευσης.

γ) Στην κατάρτιση ειδικού προγράμματος πρακτικής άσκησης πτυχιούχων Οικονομολόγων και εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης και ένταξης σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

δ) Στη συνεργασία για ενημέρωση των πτυχιούχων, αλλά και των φοιτητών Οικονομικών τμημάτων που Πανεπιστημίου, για τον ρόλο, τις υπηρεσίας και τις δράσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

ε) Τέλος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ θα υλοποιήσει εξειδικευμένα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ για άνεργους πτυχιούχους οικονομικών σχολών και για εργαζόμενους οικονομολόγους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.