Σε 24ωρη επιφυλακή στην Καραμπατζάκη

Ανάπλαση της Ζάχου και αποκατάσταση ζημιών ζητά η επιτροπή

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής πολιτών για την προστασία του χώρου και πολίτες στην οδό Καραμπατζάκη, φοβούμενη κάποιο αιφνιδιασμό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για να χαλάσει το έργο της ανάπλασης που είχε γίνει το 1993 από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα LIFE.
Σήμερα δεν πήγαν τα μηχανήματα του εργολάβου στο δρόμο, όπου όμως υπήρχαν πολίτες για να περιφρουρήσουν το έργο και ο Γιώργος Ινεπολόγλου, μέλος της επιτροπής δημοτών τόνισε ότι οι πολίτες βρίσκονται στο σημείο όλο το 24χρονο, με βάρδιες.
«Προσπαθούμε να καλύψουμε τα νώτα μας, γιατί δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν», δήλωσε το μέλος της επιτροπής δημοτών.

Ο κ. Ιναπολόγλου ρωτήθηκε αν οι κάτοικοι και τα μέλη της επιτροπής θα πάνε στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου αύριο Πέμπτη για ενημέρωση και απάντησε «προφανώς όχι. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη». Τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν θα πάνε ν’ ακούσουν τις κατηγορίες της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε ότι πρόκειται για οικογενειάρχες και φιλήσυχους ανθρώπους που ούτε θέλουν ούτε επιδιώκουν φασαρίες.
«Εκείνο που εμείς θέλουμε είναι να ενισχύεται το περιβάλλον, ο περίπατος, το ποδήλατο αι γενικότερα ότι δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτοί έχουν ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο και δεν ξέρω (που δεν το νομίζω) αν θα τους βγάλει κάπου», δήλωσε το μέλος της επιτροπής δημοτών.
Σύμφωνα με τον κ. Ιναπολόγλου «εμείς προσπαθούμε με όλα τα μέσα, είτε ένδικα, είτε με τα σώματά μας μπροστά, μέχρι τώρα νομίζω καταφέραμε το καταρχήν». Ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια σ’ αυτή την υπόθεση και εξέφρασε την ελπίδα να ακούσουμε ευχάριστα νέα στην πορεία και για την οδό Ζάχου (στην άλλη πλευρά του Κραυσίδωνα).

Οι κάτοικοι όχι μόνο θα επιδιώξουν να γίνει ανάπλαση και στην Ζάχου, αλλά θα το απαιτήσουν.
Τέλος, ο Γιώργος Ιναπολόγλου είπε ότι τα ρείθρα της Καραμπατζάκη που έσπασαν οι κάτοικοι θα απαιτήσουν να αποκατασταθούν με έξοδα του Δήμου και αν δεν γίνει θα τα αποκαταστήσουν μόνοι και θα στείλουν το τιμολόγιο στους δημοτικούς άρχοντες, αλλά ιδιωτικά στο σπίτι τους, για να πληρώσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.