Σε «αγώνα» καλεί τις γυναίκες ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας

(από αριστερά) Όλγα Βαϊτσοπούλου, Δέσποινα Ευαγγελινού, Ρίτσα Κωτή, Μυρτώ Τσιαπλέ
Στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων ενόψει του Συνεδρίου της ΟΓΕ

Σε οργανωμένη δράση κάλεσε σήμερα το πρωί όλες τις γυναίκες ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών του Νομού Μαγνησίας μέσω Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου, με αφορμή το 13ο συνέδριο της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος) και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Οκτώβρη στην Αθήνα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου. Με σύνθημα του συνεδρίου «Με πυξίδα τις ανάγκες μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», ο σύλλογος με τη σειρά του καλεί σε «αγώνα», όπως αναφέρουν, όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως ιδιότητας.

Οι γυναίκες της ριζοσπαστικής γυναικείας οργάνωσης Μαγνησίας πραγματοποιούν καμπάνιες για την ΟΓΕ έξω από χώρους εργασίας και με σκοπό, όπως τονίζουν, τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, την μερική απασχόληση και την αμισθή εργασία. Η κ. Δέσποινα Ευαγγελινού, μέλος του επερχόμενου Δ.Σ. της ΟΓΕ, τονίζει ότι οι γυναίκες «σήμερα παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης που αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και η οποία τσακίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή των γυναικών».

Η κ. Ρίτσα Κωτή, επίσης μέλος του επερχόμενου Δ.Σ. της ΟΓΕ, ενημέρωσε ότι από τις 14 έως και τις 18 Οκτωβρίου οι γυναίκες του συλλόγου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν δράσεις σε παιδικούς σταθμούς, στις δομές Υγείας, με σκοπό την υλοποίηση των αιτημάτων τους που είναι η μόνιμη θέση εργασίας , το σταθερό ωράριο, η αύξηση των μισθών, η προστασία της μητρότητας, δωρεάν σύστημα Υγείας κ.α. Στη Συνέντευξη Τύπου επίσης, παρευρέθηκαν η κ. Μυρτώ Τσιαπλέ και η κ. Όλγα Βαϊτσοπούλου, εξίσου μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν.Μαγνησίας.

Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος ενημέρωσε ότι την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο των δράσεων ενόψει του Συνεδρίου και θα προχωρήσουν στο μοίρασμα του ενημερωτικού φυλλαδίου της ΟΓΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.