Σε αστυνομικό κλοιό ο δολοφόνος των αδελφών,οργισμένο το πλήθος (βίντεο)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος μετά την απολογία του


Η οργή των κατοίκων της Μακρινίτσας ξεχείλισε το μεσημέρι έξω από τον Δικαστήρια του Βόλου, όπου μετά από αναμονή και ορθοστασία πέντε ωρών, είδαν τον δολοφόνο της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου να βγαίνει από τα Δικαστήρια από αστυνομικό κλοιό και με μπαίνει στην κλούβα που τον μετέφερε στα κρατητήρια, πριν μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο 31χρονος δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, που εκτιμούν ότι είναι ο ένοχος των ανθρωποκτονιών της πρώην συζύγου του Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας της πρώην πεθεράς του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη απώθηση της μητέρας του δύο παιδιών, οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο δράστης, μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στις 10.50 το πρωί, μπήκε από την πίσω είσοδο της οδού Κουταρέλια και στις 16.10 και ενώ εκατοντάδες φίλοι των παιδιών κάτοικοι της Μακρινίτσας, μεταξύ των οποίων και η αρραβωνιαστικιά του 30χρονου θύματος και όχι μόνο, περίμεναν στις δύο εισόδους των Δικαστηρίων για να τον δουν την ώρα που θα έβγαινε.

Τελικά, παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι περίμεναν έξω από τις δύο εισόδους σε δύο διαφορετικούς δρόμους και η κατάσταση δεν ήταν καλή για τον ίδιο από το πρωί, οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση, έβγαλαν τον κατηγορούμενο από την κεντρική έξοδο, ενώ διμοιρία υποστήριξης απώθησε τους συγκεντρωμένους που είχαν περικυκλώσει στην κλούβα που ήταν σταθμευμένη έξω από τα Δικαστήρια, και τον επιβίβασαν, με προορισμό τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου.

Κατά την έξοδο του δράστη των δύο δολοφονιών, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν, χωρίς επιτυχία να τον πλησιάσουν και να τον προπηλακίσουν και φώναζαν “δολοφόνε”, “να σαπίσεις”, “μην τον βγάλετε τρελό”, ενώ συγγενείς και φίλοι ζητούσαν από τους δημοσιογράφους να μην αφήσουν να ξεχαστεί το θέμα.

Η ένταση ήταν μεγάλη, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον δράστη του διπλού φονικού και όταν δεν τα κατάφεραν άρχισαν να «κυνηγούν» την κλούβα χτυπώντας τα τζάμια και τις λαμαρίνες, μέχρι και την οδό Ερμού.
Στη διαδρομή, η μνηστή του αδικοχαμένου Γιώργου δεν άντεξε και κατέρρευσε στο δρόμο από την ένταση και τα κλάματα.

Κατέθεσε ότι δεν θυμόταν
Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε στον ανακριτή όσα είχε αναφέρει και στην αρχική του κατάθεση. Ότι δηλαδή δεν θυμόταν τι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι σκότωσε τα δύο παιδιά και το έμαθε από τους αστυνομικούς, ενώ θυμόταν μόνο να τους σπρώχνει για να μπορέσει να δει το παιδί του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Δημήτρης Βούλγαρης, υπέβαλε αίτημα να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, το οποίο έγινε δεκτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.