Σε εγκατάλειψη η Παιδόπολη στην Αγριά- Κανένας κεντρικός συντονισμός για την προστασία των κτηρίων

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας

Σε εγκατάλειψη βρίσκεται η Παιδόπολη στην Αγριά και δεν υπάρχει κανένας κεντρικός συντονισμός για την προστασία των κτηρίων, τον καθαρισμό και τη χρήση των εγκαταστάσεων, όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων κ. Βούλα Αναγνώστου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου  και  Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων κ. Νίκου Τσούκα, επισκέφθηκαν  την Τρίτη τον χώρο της Παιδόπολης Αγριάς «Αγία Σοφία», όπου τις υποδέχθηκαν εκτός του Προέδρου, η Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων κα Πάτρα Χατζηαγγέλου, και ο κ. Κοσμάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Αναγνώστου πραγματοποίησαν μικρή περιοδεία στους χώρους, και διαπιστώθηκε ο βαθμός εγκατάλειψής του και η έλλειψη  κεντρικού συντονισμού για την προστασία των κτιρίων, τον καθαρισμό και τη χρήση των εγκαταστάσεων. Συμφωνήθηκε  ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για το θέμα αυτό διότι η Παιδόπολη Αγριάς είναι ένα ιστορικό κτιριακό συγκρότημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

Επίσης ενημερώθηκαν για την αρμοδιότητα του χώρου που ανήκει στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με υπουργό την κ. Σοφία Ζαχαράκη και  αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία ώστε να αναζητηθούν λύσεις, εφόσον πλέον ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Αποφοίτων Παιδοπόλεων  έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει και να ενεργοποιήσει και τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιoίκησης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.