Σε επαγρύπνηση και έτοιμοι για όλα οι πωλητές λαϊκών αγορών Βόλου

φωτο αρχείου

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Βιομηχανικών Ειδών, Επαγγελματιών και Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές, μεταξύ αυτών και η Ένωση Μικροπωλητών Βόλου Βιομηχανικών Ειδών «Γόρδιος Δεσμός» προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο χώρο δράσης τους. Οι πωλητές λαϊκών αγορών ενημέρωσαν για την διάρκειας δύο ωρών τηλεδιάσκεψή τους αλλά και το γεγονός ότι θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αποφύγουν αρνητικές καταστάσεις στον κλάδο τους, τον Υπουργό Ανάπτυξης, όπως και τον Αν. Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που στάλθηκε και προς τον Υπουργό «Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, με διάρκεια δύο ωρών διεξήχθη η 3η κατά σειρά τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Βιομηχανικών Ειδών, Επαγγελματιών και Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές.
Έγινε εκτίμηση της όλης κατάστασης με βάση την κινητικότητα που υφίσταται και τις πληροφορίες για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές.
Δηλώσαμε ομόφωνα διάθεση αγώνα για την διατήρηση του κοινωνικού, βιοποριστικού, ανθρωπιστικού χαρακτήρα της εργασίας μας και την αντίθεσή μας στην κάθε μορφή απελευθέρωσης, ανοίγματος του επαγγέλματός μας, που ουσιαστικά είναι λειτούργημα. Εντοπίσαμε, δε, την αντιπροσωπευτική έλλειψη μελών μας, από τα βιομηχανικά είδη, στην διαπραγματευτική ομάδα με τα Αρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση εν γένει. Πράγμα που θα το αντιμετωπίσουμε αναλόγως.
Εν κατακλείδι θέσαμε εαυτούς και εργαζομένους σε κατάσταση ετοιμότητας και επαγρύπνησης για να αποφύγουμε απρόοπτες αρνητικές καταστάσεις».

Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν οι:
Τζοάνου Στεφανία, Συντονίστρια Επιτροπής
Αϊβαζόγλου Ανδρέας, Πρόεδρος Ένωσης Μικροπωλητών Βόλου Βιομηχανικών Ειδών «Γόρδιος Δεσμός»
Τομαρόπουλος Στέφανος, Πρόεδρος Πανηλειακής Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηλείας
Γερασιμόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δυτικής Μακεδονίας και Σωματείου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
Κοτανίδης Σάββας, Πρόεδρος Σωματείου Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
Βασιλείου Ευάγγελος, Πρόεδρος Σωματείου Ν.Ευβοίας
Τσιαχτάνης Γεώργιος, Πρόεδρος Σωματείου Ν.Καρδίτσας
Δερετζής Άγγελος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης
Μαραγκάκη Ελένη, Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης
Καλούδη Αναστασία, Πρόεδρος Μικροπωλητών Εμπόρων Λαϊκών Αγορών «Ο Άγιος Ανδρέας»
Τσακανίκας Απόστολος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.