Σε επιφυλακή και ετοιμότητα η ΕΟΔ στη Μαγνησία

Σ. Παπαμαρκάκης: «Το κέντρο επιχειρήσεων παραμένει ανοιχτό 24 ώρες»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και σήμερα στη Μαγνησία η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, όπως και χθες το βράδυ, με σκοπό να συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Διομήδης», όπως τόνισε ο κ. Σωτήρης Παπαμαρκάκης, υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΟΔ (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης), μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.

Η ΕΟΔ όπως είπε ο κ. Παπαμαρκάκης είναι σε κατάσταση «επιχείρηση σε εξέλιξη» και η ομάδα παραμένει σε ετοιμότητα και σήμερα, τονίζοντας ότι αν χρειαστεί θα βρίσκονται σε επιφυλακή κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όπως συνέβη και εχθές. «Το κέντρο επιχειρήσεων παραμένει ανοιχτό 24 ώρες», τόνισε ο ίδιος.

«Χθες βγήκαμε να επιχειρήσουμε τις δύσκολες ώρες, κυρίως από το απόγευμα και τις βραδινές ώρες μέχρι τις πρωινές, καθώς κατά την διάρκεια αυτών υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα», εξήγησε ο κ. Παπαμαρκάκης. Τόνισε ότι όλα κύλησαν ομαλά και δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της ομάδας, η οποία ωστόσο ήταν σε ετοιμότητα. Σημείωσε, δε, ότι η συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια γενικότερα ήταν πολύ καλή, με αποτέλεσμα οι κρατικές μηχανές να δουλέψουν.

Ο κ. Παπαμαρκάκης εξήγησε ότι χθες βρίσκονταν σε επιφυλακή τρία αμάξια της ΕΟΔ, μπροστά στο ΚΕΠ των Καλών Νερών, το δεύτερο αυτοκίνητο βρισκόταν εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου και το τρίτο αυτοκίνητο βρισκόταν στα Χάνια μέχρι αργά τις βραδινές ώρες.

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι εθελοντικές οργανώσεις δρουν επικουρικά. Σημείωσε ότι δεν έχουν την δυνατότητα και την δυναμική να υποκαταστήσουν την κρατική μηχανή και τους επίσημους κρατικού φορείς. Τόνισε, όμως, ότι όποιος πολίτης χρειαστεί τη βοήθεια της ομάδας, θα συντρέξει και θα επιχειρήσει, όπως αναφέρει και το καταστατικό. Εξήγησε ότι ως οργάνωση προσπαθούν καθημερινά να είναι παρεμβατικοί στην κοινωνία, έχοντας λόγο και έργο, παρακαλώντας ταυτόχρονα να μην υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν.

Μάλιστα, μέσω του ραδιοφώνου καλεί και προσκαλεί όλους του πολίτες του Βόλου να επισκεφθούν το κέντρο επιχειρήσεων με σκοπό να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις της ομάδας. «Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης λειτουργεί κέντρο επιχειρήσεων το οποίο στην Θεσσαλία είναι δυνατό και δεν υπάρχει δεύτερο», υπογραμμίζει. «Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας», καταλήγει ο κ. Παπαμαρκάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.