Απεγκλωβισμός ατόμων μετά από σεισμό και πυρκαγιά στο Νοσοκομείο

????????????????????????????????????
Επιτυχής η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Με επιτυχία έγινε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, μετά από σεισμό, σε διαφορετικά σημεία και απεγκλωβίστηκαν επτά άτομα, ενώ εντοπίστηκε και ένας αγνοούμενος.
Στην άσκηση που ξεκίνησε στις 11.30 συμμετείχαν επτά οχήματα με 22 πυροσβέστες, το προσωπικό του Νοσοκομείου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ενώ παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Απόστολος Ζαρκάδας, με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ματθαίο Δραμητινό, γιατρούς και προσωπικό.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΖΑΡΚΑΔΑΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σύμφωνα με το σενάριο, στις 11:30, εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη του. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 Richter με διάρκεια δόνησης 19’’. Αμέσως ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου για εκτεταμένες ζημιές στην νέα πτέρυγα του χώρου του Νοσοκομείου Βόλου, με εγκλωβισμένους στα ασανσέρ καθώς και για έναρξη πυρκαγιών τόσο στο νέο κτίριο στο λεβητοστάσιο, όσο και στο παλαιό κτίριο στον τομέα της παιδοψυχιατρικής.
Στο νέο κτίριο λόγω του σεισμού είχαν ακινητοποιηθεί τα ασανσέρ του κοινού και υπήρχαν εντός τους εγκλωβισμένα άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι καρδιοπαθής, ενώ προκλήθηκε έκρηξη στο δεύτερο υπόγειο στον χώρο του λεβητοστασίου και υπήρχε και εκεί εγκλωβισμένος τραυματίας με εγκαύματα.

Στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Α΄ όροφο με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο και ένας ακόμη λόγω των καπνών εγκλωβίστηκε στην ταράτσα του Νοσοκομείου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά εγκλωβισμένους στα ασανσέρ, εκ των οποίων ο ένας είναι ασθενής με καρδιολογικά προβλήματα, για έκρηξη στον χώρο του υπογείου και έναν αγνοούμενο υπάλληλο που έχει χρέη συντηρητή του Νοσοκομείου.
Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς στην παλαιά πτέρυγα εξαιτίας κατεστραμμένης γραμμής φυσικού αερίου.

Ο αναπληρωτής περιφερειακού διοικητή Θεσσαλίας πύραρχος Γιώργος Παπαπολύκαρπος τόνισε ότι η άσκηση γίνεται για να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του πυροσβεστικού προσωπικού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να καταγράφουν τυχόν δυσλειτουργίες που τυχόν παρουσιαστούν.
Ο ίδιος είπε ότι παρόμοια άσκηση έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο της Λάρισας και πως οι ασκήσεις συνεχίζονται, όπως η άσκηση επί χάρτου Πυρσός σε όλη τη Θεσσαλία στις 27 Απριλίου που θα καταγραφεί η ετοιμότητα του προσωπικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.