Σε φάση υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης Π.Σ. Βόλου

Ανάγκη για ταχύτητα στην κατασκευή επισημαίνει ο περιφερειάρχης

Σε φάση υλοποίησης περνάει το έργο του εκσυγχρονισμού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, μετά την προέγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Μαζί με τα έργα κατασκευή αγωγού ύδρευσης από την ΤΚ Κραννώνα στην ΤΚ Μαυροβουνίου,, κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσιών Δήμου Κιλελέρ και βελτίωση και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης ΤΚ Φύλλου, ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 18,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11,6 εκατ. ευρώ είναι η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., από εθνικούς πόρους και ίδιους πόρους των φορέων τους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «σημαντικά έργα ύδρευσης για τη Θεσσαλία και τους πολίτες της, προχωράνε σε συμβασιοποίηση. Έργα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας και επάρκειας πόσιμου νερού. Μέσα από τη συνεργασία με όλους τους φορείς και παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις λόγω της εφαρμογής των νέων νομοθετικών διατάξεων για τις Δημόσιες Συμβάσεις, καταφέρνουμε να προχωρήσουν τα έργα στη φάση της υλοποίησής μέσα στο 2018. Πλέον απαιτείται ταχύτητα στην κατασκευή, καθώς στόχος όλων είναι τα έργα να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους και το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφέρουν τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Το έργο «εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Π.Σ. Βόλου και Ν. Ιωνίας, για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού» χωροθετείται α) στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, και β) στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας.

Περιλαμβάνει εργασίες Υδραυλικών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων και όλες τις εργασίες για την υλοποίηση και λειτουργία νέων ζωνών ελέγχου (DMA) στην περιοχή μελέτης. Συγκεκριμένα, αφορά σε Αγωγούς PE δικτύου ύδρευσης σε μήκος περίπου 127 χλμ. και σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο, κατασκευή 18 διατάξεων ελέγχου εισόδου στις νέες ζώνες εντός φρεατίων, τοποθέτηση συσκευών ελέγχου του δικτύου και συναφών έργων, συμπεριλαμβανομένων συσκευών ελέγχου παροχής και πίεσης, δικλείδων, μετρητών παροχής και συστημάτων καταγραφής και μετάδοσης δεδομένων, κατασκευή νέων ιδιωτικών συνδέσεων ύδρευσης, χωματουργικές εργασίες για τα ανωτέρω, καθώς και αποκαταστάσεις ασφαλτοστρωμένων δρόμων, κρασπέδων και πεζοδρομίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.