Σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν φοιτητές της Γεωπονίας

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και το Πανεπιστήμιο

Σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα καλεί τους μαθητές, ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Βόλου, που χαιρετίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν σήμερα τέσσερα σχολεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι μαθητές από την πρώτη μέρα ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεράστια προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία διαχρονικά και διογκώθηκαν εν μέσω πανδημίας.
«Οι μαθητές όπως και οι φοιτητές αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα προβλήματα και την έλλειψη μέτρων προστασίας την υγείας μας από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες καθώς όλο το διάστημα μετά την καραντίνα αντί να προσλάβει καθαρίστριες για τα σχολεία, να γίνονται απολυμάνσεις, να προσλάβει καθηγητές ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν μικρά τμήματα των 15 ατόμων, πετάει το μπαλάκι ακόμα μια φορά στους μαθητές στη γνωστή γραμμή που έχει όλο το καλοκαίρι και «κουνάει το δάχτυλο» στην νεολαία ότι με την «ανεύθυνη στάση της αυτή διασπείρει τον κορωνοϊό». Προβάλει ως κύριο μέτρο προστασίας, αποκλειστικά την χρήση μάσκας και την ατομική ευθύνη του καθενός για τήρηση των αποστάσεων κο.κ.», αναφέρουν οι φοιτητές.

Ο Σύλλογος των φοιτητών καταγγέλλει προσπάθεια καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέροντας ότι «για ακόμα μια φορά αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Κυβέρνηση με την αστυνομία και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας να παίζουν τον ρόλο «μπράβου». Τον ρόλο αυτό στον Βόλο έπαιξε ο κ. Σταχτέας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας, ο οποίος πήγαινε χθες στα σχολεία και «κουνούσε το δάχτυλο στους μαθητές», ενώ στα δίκαια αιτήματα τους δεν έδωσε καμία απάντηση, αλλά και τον ρόλο διάφορων διευθυντών που σήμερα πήγαν με «τσαμπουκά» να σπάσουν τις καταλήψεις».

Οι φοιτητές τονίζουν ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής δεν θα περάσει και καλούν όλους τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους σε αγώνα, ενάντια στη «σιγή νεκροταφείου» που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και τα τσιράκια της, για το σχολείο και το Πανεπιστήμιο που έχουμε σήμερα ανάγκη», με την οργάνωση Πανεκπαιδευτικό συλλαλητηρίου την επόμενη βδομάδα.

Οι φοιτητές ζητούν από την κυβέρνηση, τις πρυτανικές αρχές και τις Διοικήσεις των Τμημάτων να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανοίξουν κανονικά οι σχολές του Π.Θ. και να προστατεύεται η υγεία των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.