Σε ρητή δικάσιμο δύο νεαροί για κορωνοπάρτι στη Ν. Ιωνία

Συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μετά από καταγγελία

Ρητή δικάσιμος θα οριστεί για έναν 26χρονο και έναν 32χρονο, που συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για εορταστικό κορωνοπάρτι στη Ν. Ιωνία. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αλλά ζήτησαν αναβολή για να προετοιμάσουν την απολογία τους, το Δικαστήριο διέταξε να αρθεί η κράτησή τους και πλέον θα οριστεί δικαστήριο σε βάρος τους.
Ο νεαρός που οργάνωσε τη γιορτή, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων διάδοσης ασθενειών και για διατάραξη ησυχίας και ο συνομήλικος φίλος του για απείθεια και για κατοχή ενός ναρκωτικού χαπιού για ιδία χρήση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από καταγγελία αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου πήγαν στο σπίτι όπου έπαιζε μουσική και βεβαίωσαν πρόστιμο στον 25χρονο ύψους 3.000 €. Ο 32χρονος φίλος του, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στους αστυνομικούς και προέβαλε αντίσταση στη σύλληψή του. Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον συνέλαβαν και στην κατοχή του βρήκαν ένα ναρκωτικό χάπι, που κατασχέθηκε. Κατά του 32χρονου βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 € για άσκοπη μετακίνηση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επτά άτομα, που εκμεταλλεύτηκαν την αντίδραση του φίλου του οργανωτή της εκδήλωσης για τη βεβαίωση προστίμου και έφυγαν από το σπίτι, πριν οι αστυνομικοί τους βεβαιώσουν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.
Ο οργανωτής παραδέχτηκε ότι στο σπίτι του βρισκόταν και άλλα άτομα για τη γιορτή του, ενώ ο άλλος 25χρονος, έδειξε απείθεια, όταν οι αστυνομικοί του βεβαίωσαν πρόστιμο και κλωτσούσε τη ρόδα του περιπολικού. Σε έλεγχο που έγινε αργότερα, όταν συνελήφθη από τις ενισχύσεις που κάλεσαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι είχε στη κατοχή του ένα ναρκωτικό χάπι για ιδία χρήση.
Οι νεαροί διανυκτέρευσαν στο κρατητήριο και αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι, αφού ζήτησαν αναβολή της δίκης τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.