Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, που εκφράζει αγωνία για όσα ακούγονται και γράφονται για υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος και ζήτησαν να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και η παρεχόμενη υγεία στους πολίτες να είναι αυτή που χρειάζονται.
Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο πρόεδρος Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Φωτόπουλος, ο γραμματέας Κώστας Πολύζος και το μέλος Φούλη Τσιώμου, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και με τον διοικητή του νοσηλευτικού Ιδρύματος Γιάννη Ντόκο.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι άρχισε τις συναντήσεις με φορείς και πρωτοβάθμια όργανα, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων και τα γενικότερα προβλήματα, όπως του Νοσοκομείου και πόσο κοντά αυτές βρίσκονται στον πολίτη.
«Μας ανησυχούν όσα τελευταία διαβάζουμε. Μεταφέραμε ατό το κλίμα ανησυχίας στον διοικητή του Νοσοκομείου και τα συζητήσαμε με τους εργαζόμενους», ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολλά αυτά που ακούμε για γιατρούς που δεν υπάρχουν, καθώς και κλινικές που υπολειτουργούν, τέθηκε ο προβληματισμός αυτός στον διοικητή του «Αχιλλοπούλειου», ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και η παρεχόμενη υγεία στους πολίτες να είναι αυτή που χρειάζονται.
«Δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν σε ιδιωτικά ιατρεία συνεχώς χρήματα, για να μπορέσουν να βρουν την υγεία τους. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον δημόσιο ρόλο του Νοσοκομείου, με στελέχωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ώστε ο πολίτης να μπορεί να εμπιστεύεται το Νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας σ’ αυτή την προσπάθεια καλεί την Περιφέρεια, τους βουλευτές και τους φορείς να παρέμβουν ώστε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο της πόλης και της Μαγνησίας.
Κινητοποίηση ενόψει ΔΕΘ
Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ ενημερώνει τους δημοσίους υπαλλήλους για την κινητοποίηση που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος του Τμήματος είπε ότι θα υπάρξουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους εργαζόμενους, που έχουν αιτήματα τη στελέχωση των υπηρεσιών, επιστροφή των δώρων και της διετίας 2016-17, που χάθηκαν από τις τσέπες τους εδώ και 12 χρόνια και ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους να ενισχύσουν τη φωνής τους στη ΔΕΘ.






























