Σουηδοί «χτυπάνε» σπίτια στο Βόλο

Iσχυρό διεθνές ενδιαφέρον προσελκύει η ελληνική αγορά ακινήτων

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον προσελκύει η ελληνική αγορά ακινήτων, καθώς οι αποτιμήσεις που παραμένουν χαμηλές και οι υψηλές αποδόσεις τουλάχιστον σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, όπως και η αλλαγή κλίματος στην ελληνική οικονομία αποτελούν «μαγνήτη» για επενδυτές.

Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου μεσιτών Spitogatos, το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων είναι πολυεθνικό, με Αμερικάνους, Γερμανούς και Άγγλους να εμφανίζουν το…υψηλότερο σκορ αναζητήσεων κατοικιών που διατίθενται προς πώληση.

Πρώτοι στη λίστα, όπως καταγράφεται από το δίκτυο Spitogatos, είναι οι κάτοικοι της Αμερικής οι οποίοι αναζητούν κατοικίες κυρίως στη Σαντορίνη, τη Γλυφάδα και τη Μύκονο. Δεύτεροι οι Γερμανοί οι οποίοι «ανιχνεύουν» την αγορά ακινήτων της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και την Καβάλα, ενώ οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ενδιαφέρονται περισσότερο για τη Ρόδο, τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν

οι Ολλανδοί, με προτίμηση στις περιοχές του Μετς – Καλλιμάρμαρο, Παγκράτι, Νέου Κόσμου,
οι Κινέζοι για Τήνο, Κηφισιά και Γλυφάδα,
οι Γάλλοι με ενδιαφέρον σε Πάρο, Σύρο και την περιοχή Κολωνακίου- Λυκαβηττού,
οι Αυστραλοί, με προτίμηση σε Γλυφάδα, Καλαμάκι και Σαντορίνη,
οι Σουηδοί για Ρόδο, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Βόλο,
οι Βούλγαροι με ενδιαφέρον σε Καβάλα και Σιθωνία Χαλκιδικής,
οι Καναδοί σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Σαντορίνη.
Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Spitogatos Δημήτρη Μελαχροινό, επισκέπτες των ιστοσελίδων της εταιρείας προέρχονται από περισσότερες από 50 χώρες, αναζητώντας κατοικίες προς πώληση σε όλη την Ελλάδα, με την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό να καταγράφει αύξηση μεγαλύτερη του 25% σε σχέση με το 2018.