Στην ανάγκη για κοινή δράση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Ο κ. Καλπάκης τόνισε ότι το κόμμα κάνει μια προσπάθεια εξωστρέφειας προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλη τη χώρα το πρόγραμμά του κόμματος, που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και είναι ένα πρόγραμμα δικαιοσύνης σε μία εποχή άδικης κατανομής του πλούτου, κυρίως σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και συσσώρευσης κερδών και υπερκερδών για λίγους.
χώρα και την κοινωνία.
Σχετικά με τη φημολογούμενη δημιουργία ανεξάρτητου πολιτικού φορέα από τον Αλ. Τσίπρα εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας ότι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Σωκράτης Φάμελλος έχουν δηλώσει ότι δεν θα είναι αντίπαλοι και αυτό είναι το μείζον, διότι ο κόσμος της Αριστεράς, ο κόσμος του σύριζα πιο στενά και της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου ευρύτερα έχουν κουραστεί από τις εντάσεις από τους υψηλούς τόνους σε όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Όχι μόνο έχουν κουραστεί, θέλουν και κοινή δράση και κοινή λύση και κοινή κατεύθυνση και κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από το να ηττηθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτό το οποίο λέει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ότι πρέπει να υπάρξει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ. και νομίζω ότι σε προγραμματική βάση και πάνω στα μεγάλα προβλήματα, συζητώντας για όλα αυτά, θα μπορέσουν να υπάρξουν συγκλίσεις. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν ευρύτερες συνθέσεις, ευρύτερες συγκλίσεις στον προοδευτικό χώρο, προκειμένου να υπάρξει ένας ισχυρός αντίπαλος πόλος και νομίζω ότι σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο δημιουργικά μπορεί να συμβάλει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, σχετικά με το πόσο είναι ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως έχει την τακτική κάθε φορά που αντιπολίτευση παρουσιάζει μια πρόταση να λέει πού θα βρεθούν τα λεφτά και ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο παραβλέπει σκοπίμως ότι στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι ουδέτερα. «Δηλαδή δεν ακολουθούμε όλη την ίδια πολιτική και δεν κάνουμε όλοι τις ίδιες επιλογές. Ένα παράδειγμα, η κυβέρνηση επιλέγει να κρατάει τους έμμεσους φόρους που πλήττουν τα πιο χαμηλά στρώματα στα ύψη και να έχει υπερέσοδα μέσω της ακρίβειας.
Και την ίδια ώρα έχει στα μερίσματα που εισηγμένες στο χρηματιστήριο μοιράζονται το 2025, που είναι στα 5,5 δισ οριζόντιο φόρο μόλις 5% εισπράττοντας μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Εμείς λέμε τώρα να αυξηθούν οι φόροι στα μερίσματα και από εκεί να βρούμε τα λεφτά, τα οποία θα εξασφαλίσουμε τη μείωση του ΦΠΑ. Έτσι μιλάμε για εντελώς δύο διαφορετικές πολιτικές επιλογές» κατέληξε ο κ. Καλπάκης.
Γιώργος Στεργίου































