Στ. Λημνιός: Προβληματικό ίσως και επικίνδυνο το πάρκινγκ Φιλλελλήνων

Μετά τις δύο θεομηνίες που έπληξαν το Βόλο το 2023, μετά την απειλή της επικίνδυνης για την βιωσιμότητα του Παγασητικού επένδυσης FSRU-LNG, μετά την χρεοκοπία της ΔΕΥΑΜΒ (περίπου 40 εκατομμύρια € σε ΕΡΓΗΛ και ΔΕΗ), μια ακόμη οικονομική και κοινωνική ‘αιμοραγία’ έγινε ορατή, με αβέβαιη προοπτική τακτοποίησης, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στέλιος Λημνιός.

Πρόκειται για το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στην οδό Φιλελλήνων, που η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ έδειξε ότι το νεόδμητο δημοτικό κτίριο έχει ήδη πολλά κατασκευαστικά και λειτουργικά προβλήματα.

Τα θεμέλια του (έσχατο υπόγειο) πλημμυρίζουν και τα νερά που αντλούνται συνεχώς απειλούν την μακροβιότητα του. Σε πολλά σημεία η επικάλυψη του σκυροδέματος έχει αποκολληθεί και εμφανίζεται οξειδωμένος ο οπλισμός. Στα μεταλλικά του τμήματα πολλοί κοχλίες δεν έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και απουσιάζουν μεταλλικά συνδετικά μέρη, απαραίτητα για την επάρκεια του φορέα. Υπάρχουν πλημμυρισμένα αποχετευτικά φρεάτια με έντονη δυσοσμία.
Η πυρασφάλεια δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ μια αύξηση της ηλεκτρικής ισχύος είναι πιθανό να προκαλέσει πυρκαγιά στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Ήδη ο πρώτος επενδυτής που ανέλαβε να το λειτουργήσει κατήγγειλε την σύμβαση και το εγκατέλειψε.
Πλέον το κύριο πρόβλημα δεν είναι η ανάδειξη ενός νέου διαχειριστή, αλλά η ασφάλεια που μπορεί να παρέχει διαχρονικά η κατασκευή του στους χρήστες του.
Το κτίριο κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο και θα χρειαστούν σοβαρά κονδύλια ακόμη για τη επιδιόρθωση του. Το συμπέρασμα είναι απογοητευτικό γιατί τελικά το νεόδμητο κτίριο είναι προβληματικό και ίσως άκρως επικίνδυνο, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.