Στ. Λημνιός: Στον εισαγγελέα με στοιχεία για το νερό και τη δημόσια υγεία

Δηλώνει ότι θα περιμένει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ να πάνε μαζί

Στα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τις αναλύσεις του πόσιμου νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κος Κοπάνας ισχυρίστηκε ότι ψεύδομαι, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στέλιος Λημνιός. Όπως τονίζει, τον ακούσαμε να λέει ότι για τα υπερβολικά ιόντα Χλωρίου φταίει η θάλασσα που …εισχώρησε στον υδροφόρο ορίζοντα.

«Σήμερα το διόρθωσε, καθώς όπως είπε, φταίει η υπεράντληση των γεωτρήσεων. Όταν τον ρώτησα αν θεωρεί λάθος τις μετρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έκανε πως δεν άκουσε. Όταν του υπενθύμισα ότι πριν κάποια χρόνια στη ΔΕΥΑΜΒ παραποιούσαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού και παραπλανούσαν τους καταναλωτές, με απεκάλεσε ψεύτη και με απείλησε με μήνυση. Όταν τον ρώτησα αν παρέλαβε η ΔΕΥΑΜΒ τις νέες γεωτρήσεις στην Κάρλα κι αν έγιναν αναλύσεις του νερού τους, έκανε πάλι ότι δεν άκουσε», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας.

Όπως τονίζει, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ πληροφορήθηκε ότι στις 6 από τις 11 υδροληψίες μετρήθηκαν (Νοέμβριος 2023) ανησυχητικές συγκεντρώσεις του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και δεν φρόντισε να διαβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα γίνει σχολαστικός επανέλεγχος. Έμεινε στις αρνήσεις και τις απειλές.

«Σήμερα, μιάμιση μέρα μετά, ο κ. Μπέος δια του τύπου παρότρυνε τον κ. Κοπάνα να καταφύγει στον Εισαγγελέα.
Εγώ λοιπόν συμφωνώ με αυτή την εξέλιξη που θα βάλει τέλος στην ανησυχία των πολιτών. Θα περιμένω τον κ. Κοπάνα στα Δικαστήρια του Βόλου τη Δευτέρα το πρωί στις 10.30 ως 11.00 για να επισκεφθούμε μαζί τον εισαγγελέα.
Αν δεν έρθει, θα αναγκαστώ να τον επισκεφθώ μόνος μου. Για να του καταθέσω τα στοιχεία που άφησαν τον δήμαρχο Βόλου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ αδιάφορους», καταλήγει δήλωση του κ. Λημνιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.