Στ. Στεφάνου: Αναλύσαμε το νερό και δεν …αγγίζεται- Απελπιστικές οι αναλύσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με δείγματα που πάρθηκαν από τις βρύσες σε κεντρικές καφετέριες του Βόλου

Άκουγαν ότι το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο αλλά μπορούν να πλένουν τα πιάτα από τον Δήμαρχο, από την άλλη η Αν. Υπουργός Υγείας απαγόρευσε τη χρήση του για κάθε ανθρώπινη χρήση και δεν άντεξαν. Οι καταστηματάρχες του Βόλου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναλύσεις του νερού,για να ξέρουν τι να κάνουν και να ενημερώσουν τους καταναλωτές και τους θαμώνες τους για την ποιότητα του νερού.

Προ ολίγου ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας κ. Στέφανος Στεφάνου έκανε την παρακάτω ανάρτηση: “Με ιδιωτική πρωτοβουλία του συλλόγου μας, λάβαμε δείγμα νερού προς ανάλυση σε τοπικό πιστοποιημένο εργαστήριο και τα αποτελέσματα μόνο σε κατάσταση εφησυχασμού δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε.
Κατόπιν τούτου θέλουμε να επιστήσουμε με την ΠΡΟΣΟΧΗ όλων του κλάδου μας και να σας προτρέψουμε σε αντικατάσταση, επιλογή και χρήση ΟΛΩΝ των υλικών σερβιρίσματος, με προϊόντα μιας χρήσης.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι αύριο (13/9) στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του συλλόγου στο groove, ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε μια από κοινού οδηγία λειτουργίας μας ή μη, καθώς θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΗ τη διάθεση όλων μας για την προστασία και ασφάλεια των καταναλωτών συμπολιτών μας. Σε ΚΑΜΙΑ όμως περίπτωση αυτό, δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την παραμονή σε υγιή κατάσταση και των ίδιων μας των επιχειρήσεων.
Όσοι περισσότεροι τόσο πιο δυνατή θα γίνει η φωνή μας”.

Μιλώντας δε στο magnesianews.gr σχολίασε πως τα αποτελέσματα του νερού είναι απαράδεκτα, δεν είναι όχι για πόση, αλλά ούτε για να το ακουμπάς και σημείωσε πως αύριο στη συνάντηση των καταστηματαρχών θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα αποτελέσματα που έγιναν σε πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο.

Σημειώνεται πως τα δείγματα λήφθηκαν από τις βρύσες τριών καφετεριών στο κέντρο του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.