Στ. Θεοδωράκης: «Η Ευρώπη το σίγουρο σπίτι για τους Έλληνες»

Τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» από το Βόλο

Η Ευρώπη είναι το σίγουρο σπίτι για τους Έλληνες, τόνισε σε ομιλία του με θέμα «Όλη η Ευρώπη ένα ποτάμι», σήμερα το απόγευμα στο Βόλο και έθεσε ως στόχο στις Ευρωεκλογές του Μαΐου το 5%, ώστε το κόμμα του να εκλέξει δύο Ευρωβουλευτές.
Το «Ποτάμι» προσπαθεί να πείσει τα άλλα πολιτικά κόμματα να συζητήσουν και λίγο για τις Ευρωεκλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που περιοδεύω σε όλη τη χώρα, αυτές τις μέρες στη Θεσσαλία, γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι οι εκλογές του Μαΐου θα είναι η έναρξη μιας πενταετίας, με κρίσιμες αποφάσεις και για τη χώρα μας, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως εξήγησε, οι αποφάσεις αυτές αφορούν στα εθνικά θέματα. Στα θέματα της παραγωγής, του τουρισμού, της βιομηχανίας.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος, σκέψεις του είναι να εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, γυρνώντας όλη τη χώρα και συζητώντας με τους πολίτες σε μικρές και μεγάλες συναντήσεις για να αληθινά θέματα της Ευρώπης.
«Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται να στείλει και πολιτικά μηνύματα στις Ευρωεκλογές. Ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί από την αναποτελεσματικότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα πρέπει να αρνηθεί την πρόταση του κ. Τσίπρα και το «Ποτάμι» είναι εδώ για να το ψηφίσει, στέλνοντας ένα μήνυμα σ’ αυτή την κυβέρνηση. Από την άλλη ο κόσμος θα πρέπει ναν αποφύγει να δώσει λευκή επιταγή στους υπουργούς του παρελθόντος. Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί των παλιών κομμάτων, ότι υπάρχουν και νέες δυνάμεις, Ευρωπαϊκές, φιλελεύθερες, καθαρές, που είναι της προσοχής και τελικά της επιλογής του κόσμου», δήλωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραδέχτηκε ότι η προσπάθεια του «Ποταμιού» είναι δύσκολη, καθώς δεν έχει μέσα, χρήματα, συντεχνίες και συμφέροντα, αλλά θα επιμείνει σ’ αυτό το δρόμο, που από την πρώτη στιγμή χάραξε.
Ο επικεφαλής του κόμματος επισήμανε ότι το σημαντικό για τη χώρα είναι ποιους ανθρώπους θα στείλουμε στην Ευρωβουλή και διερωτήθηκε αν θα στείλουμε ανθρώπους που φημίζονται για άλλα πράγματα, πέρα από τις γνώσεις τους για τα Ευρωπαϊκά θέματα, όπως ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς ή ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και θ’ αγωνιστούν γι’ αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο το διακύβευμα των εκλογών είναι να στείλουμε μια απάντηση στα παλιά πολιτικά κόμματα, ότι πέρα από τα λάθη του παρόντος και τα λάθη των προηγουμένων, υπάρχουν και προτάσεις που έρχονται από το μέλλον, σύγχρονες και με προσοχή διατυπωμένες και είναι προτάσεις που ο κόσμος πρέπει να δει και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του «Ποταμιού».
Ο ίδιος είπε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν εθνικισμοί που γεννιούνται ξανά, ακροδεξιές εγέρσεις και λαϊκισμοί καινούργιοι. «Το «Ποτάμι», συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή πρόταση του προέδρου Μακρόν, για την Ευρωπαϊκή αναγέννηση, για μια καινούργια Ευρώπη, που θα διορθώσει τα λάθη της και που θα παραμείνει το στέρεο σπίτι για τους λαούς της Ευρώπης», υπογράμμισε.

Για τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίσει στις δημοσκοπήσεις, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι ένα δύσκολο πεδίο, γιατί οι αποφασισμένοι κομματικοί, απαντούν πολύ εύκολα σε μια δημοσκόπηση, ενώ το «Ποτάμι» που δεν έχει κομματικό στρατό, έχει υποεκπροσώπηση στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει σε όλους αυτούς που δηλώνου αναποφάσιστοι και σήμερα δεν απαντούν καν στα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων, θα έχει πολύ «Ποτάμι» και αυτό θα φανεί στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Τέλος, τόνισε ότι στόχος του είναι το 5%, ώστε το «Ποτάμι» να εκλέξει δύο Ευρωβουλευτές και να συνεχίσει να εκπροσωπεί τους αληθινά Ευρωπαίους, γιατί το σίγουρο σπίτι για τους Έλληνες είναι η Ευρώπη.

Στην πολιτική εκδήλωση παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Παντελής Αβραμίδης, Θανάσης Χειμωνάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.