Στα «Αλλιώτικα Χριστούγεννα» της Μακρινίτσας το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Στη Μακρινίτσα Πηλίου βρέθηκαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 τα εργαστήρια Μουσικής του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, για να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Οι νεώτεροι από τους φορείς της Μακρινίτσας, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και η Α.Μ.Κ.Ε. «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ» αποφάσισαν να συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όμοια με αυτή που πάντα είχε η Μακρινίτσα πολλά χρόνια πριν, διοργανώνοντας «Αλλιώτικα Χριστούγεννα» φέτος στη Μακρινίτσα, με σκοπό να δώσουν μια ευχάριστη γιορταστική νότα στους μόνιμους κατοίκους αλλά και για να εμπλουτίσουν και να ομορφύνουν τις μέρες παραμονής των χιλιάδων επισκεπτών του χωριού και ολόκληρου του Πηλίου της περιόδου αυτής.

Τα παιδιά που παρακολουθούν τα μουσικά εργαστήρια του ΚΔΑΠ Βασδέκειο λοιπόν ετοίμασαν τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ε.Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και αφού την επένδυσαν ηχητικά και μελωδικά την παρουσίασαν στην Κεντρική Πλατεία της Μακρινίτσας. Επιπλέον, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα με τη συνοδεία ρυθμικών και μελωδικών κρουστών οργάνων.

Η Ορχήστρα Orff του ΚΔΑΠ αποτελούταν από τους μαθητές: Δουκατζή Αλεξάνδρα, Ζαμπέτογλου Φώτης, Λίκα Ντάνιελ, Μηνετοπούλου Νεφέλη, Πετραντωνάκης Φίλιππος, Τσούκα Δέσποινα και Τσώκος Βλάσης. Το τμήμα Μουσικοκινητικής που τραγούδησε και συνόδευσε με μουσικά όργανα αποτελούταν από τους μαθητές: Γαργάλα Σεμέλη, Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος, Δεμιρίδη Μαρία, Δούκα Σταυρούλα, Δουκατζής Συμεών, Ζαμπέτογλου Άγγελος, Θάνου Άννα Μαρία, Πετραντωνάκης Ιάσωνας, Σιδέρη Μαρίζα, Σίσκος Νικόλας, Στάμος Δημήτριος, Τακτικός Απόστολος, Τσούκα Ιουλία, Φιλίππου Στέφανος και Χριστοπούλου Δανάη. Την αφήγηση του παραμυθιού έκανε η Τσούκα Δέσποινα. Υπεύθυνη εργαστηρίων: Σοφία Λάππα.
Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Βασδέκειο θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους δύο φορείς της Μακρινίτσας για την πρόταση και τη μεγάλη βοήθεια της υλοποίησής της, καθώς έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να χαρίσουν τις μελωδίες τους και τα πιο γλυκά τους χαμόγελα στο χωριό της Μακρινίτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.