Στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η καύση απορριμμάτων στο Βόλο

Δέσμευση του ΜέΡΑ 25 για στήριξη των διεκδικήσεων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γνωστοποιηθεί το ζήτημα της καύσης απορριμμάτων στο Βόλο, όπως επεσήμαναν τα στελέχη του ΜέΡΑ 25 στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης, με τα οποία και συναντήθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψή τους στις Σταγιάτες.
Η Επιτροπή ενημέρωσε για το ζήτημα τόσο τον Γραμματέα του κόμματος κ.Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία από την πλευρά της ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τη δυνατότητα καταγγελίας και μεταφοράς του προβλήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμφωνήθηκε να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση για την ολοκληρωμένη ανάδειξη του θέματος σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στη συνάντηση ότι θα αναφερθεί στο πρόβλημα της ρύπανσης του Βόλου στην πρόσφατη ομιλία του στην ΔΕΘ καταγγέλλοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης για την δημόσια υγεία, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι το ΜέΡΑ25 είναι αντίθετο σε κάθε είδος καύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών:

Την Τρίτη 15/9/20 στις Σταγιάτες, μέλη της Επιτροπής μετά από σχετική πρόσκληση συναντήθηκαν με κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη την Αντιπρόεδρο της Βουλής κα Σοφία Σακοράφα και άλλα μέλη. Η συνάντηση έγινε για θέματα που αφορούν την διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση τους αλλά και την καύση τους τόσο στο Βόλο όσο και στις υπόλοιπες τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας αλλά και σε άλλες μονάδες με αφορμή και το εγκληματικό νέο ΕΣΔΑ που καθιστά την Ελλάδα χώρα-αποτεφρωτήρα αλλά και το εργοστάσιο SRF που σχεδιάζεται από τον Δήμο Βόλου.
Η συνάντηση είχε σχεδιαστεί από καιρό, στα πλαίσια της ενημερωτικής δραστηριότητας της Επιτροπής, αλλά και του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε ο κ. Βαρουφάκης όταν ενημερώθηκε από τον βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη για την εκτεταμένη συνεργασία που υπάρχει εδώ και καιρό.
Τα μέλη μας αφού ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τις εξελίξεις στον αγώνα, παρέδωσαν έντυπο υλικό με λεπτομερείς αναφορές και πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη του προβλήματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Η κ. Σακοράφα μας ενημέρωσε για τη δυνατότητα καταγγελίας και μεταφοράς του προβλήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμφωνήθηκε να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση για την ολοκληρωμένη ανάδειξη του θέματος σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα αναφερθεί στο πρόβλημα της ρύπανσης του Βόλου στην ομιλία του στην ΔΕΘ καταγγέλλοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης για την δημόσια υγεία, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι το ΜέΡΑ25 είναι αντίθετο σε κάθε είδος καύσης, διότι η παραγωγή CO2 οξύνει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης της Γης και τάχθηκε υπέρ της γενικευμένης ανάπτυξης ανανεώσιμων μεθόδων παραγωγής Ενέργειας.
Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση της συνεχούς αλληλοενημέρωσης και συνεργασίας σε κάθε επίπεδο.
Η “Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ” προσβλέπει και σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά ή μη κόμματα. Ο αγώνας για μια καθαρότερη ατμόσφαιρα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ούτε κομματικός, ούτε οπαδικός, ούτε ιδεολογικός.
Είναι αγώνας ζωής!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.