Στα θρανία για τον ΚΟΚ μαθητές και γονείς του 10ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Στα θρανία κάθισαν μαθητές και οι γονείς τους του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, που είχαν μια πρώτη επαφή με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο χώρο του εκπαιδευτηρίου, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Μαρκογιαννάκη, του διοικητή της Τροχαίας Βόλου, υποδιεθυντή Θανάση Κουλούρη και του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Γιώργου Πολύζου.
Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και την Τροχαία Βόλου, παρακολούθησαν συνολικά 290 μαθητές, αλλά και πολλοί γονείς και αφορούσε την εφαρμογή του ΚΟΚ με στόχο την ασφαλή μεταφορά και μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο.

Η αξιωματικός της Τροχαίας Βόλου Ελένη Καραμπίνη παρείχε πληροφορίες για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση, ενώ οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον υποβάλλοντας ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Στόχος του προγράμματος σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Γούκο ήταν η αλλαγή στάσης των γονέων και των παιδιών αναφορικά με την οδική ασφάλεια, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.
Παράλληλα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πραγματικά περιστατικά τροχαίων μέσω οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και έρευνες μαθητών που αφορούσαν την οδική ασφάλεια.
Η εκδήλωση ήταν η πρώτη που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Τροχαία, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν άλλες στα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.