«Στάχτη» έγινε χαμηλή βλάστηση 470 στρ. ελαιόδενδρα και λάστιχα ποτίσματος

Από τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. και απέναντι από τη Χαλυβουργία

Στάχτη έγιναν ξερά χόρτα, πουρνάρια ελαιόδενδρα και λάστιχα ποτίσματος σε έκταση σχεδόν 500 στρεμμάτων, από δύο πολύ επικίνδυνες φωτιές που ξέσπασαν σε δύο διαφορετικά μέτωπα στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, απέναντι από τη Χαλυβουργία. Στην κατάσβεση συνέδραμαν δεκάδες πυροσβέστες και άλλων νομών της Θεσσαλίας, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο), ενώ στα δύο σημεία θα παραμείνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής όλη τη νύχτα.

Η πιο επικίνδυνη φωτιά όπως αποδείχτηκε ήταν αυτή που ξέσπασε στο λόφο απέναντι από τη Χαλυβουργία, στην περιοχή Σκαφίδες του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, καθώς έκαψε καλαμιές, πουρνάρια, ελαιόδενδρα, καθώς και ένα τρέιλερ με λάστιχα ποτίσματος. Οι πυροσβέστες διέσωσαν μια αποθήκη για αγροτικά εφόδια, ενώ οι φλόγες πέρασαν στην άλλη άκρη του λόγου, με απολογισμό καμένη χαμηλή βλάστηση σε έκταση 400 περίπου στρεμμάτων.
Η φωτιά στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε στις 4.10 το απόγευμα και οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ενώ έγιναν ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα όπως αεροσκάφη Canadair και Air Tractor, καθώς και ένα ελικόπτερο Erickson.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αποτελούνταν από 40 πυροσβέστες (δύο πεζοπόρα τμήματα) και 12 οχήματα από τοπικές υπηρεσίες και της Θεσσαλίας.
Η συνδρομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν μια υδροφόρα, ένα jcb και ένας φορτωτής, όπως συνέδραμε και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Στην περιοχή βρέθηκαν η πρόεδρος της τοπ. κοινότητας Γκουρίτσα Ράνια ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παλληκάρης Δημ., η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δωροθέα και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Β. Νταφοπούλου.
Σημειώνεται ότι πιθανόν λόγω της πυρκαγιάς, έμεινε χωρίς ρεύμα νωρίς το βράδυ η Βιομηχανική Περιοχή Βελεστίνου.

Στο ΒΙΟΠΑ η δεύτερη πυρκαγιά
Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στο χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, μετά το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ με κατεύθυνση προς την ΒΙ.ΠΕ., στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου.

Και στη συγκεκριμένη πυρκαγιά η αντίδραση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο συγκεντρώθηκαν 30 πυροσβέστες (ένα πεζοπόρο τμήμα) με 11 οχήματα από υπηρεσίες της Μαγνησίας και γειτονικών νομών.
Τελικά η φωτιά οριοθετήθηκε στις 9 το βράδυ, με απολογισμό καμένη χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και πουρνάρια) σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων.

Στα σημεία που ξέσπασαν οι δύο πυρκαγιές θα μείνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής μέχρι το πρωί, για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.