Στη διαδικασία επίλυσης διαφορών το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης

Ο εργολάβος απάντησε με δήλωση διακοπής εργασιών σε ειδική πρόσκληση που έλαβε

Δια της διαδικασίας επίλυσης διαφορών θα λυθεί η διαφορά της ΔΕΥΑΜΒ με τον ανάδοχο του έργου εκσυγχρονισμού του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις δημοτικές ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ την Επιχείρηση θα εκπροσωπήσει ο Χρήστος Στρατηγόπουλος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

Το έργο έχει σταματήσει από τις 5 Νοεμβρίου και είναι άγνωστο εάν θα ξαναρχίσει και πότε. Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, η ΔΕΥΑΜΒ έστειλε στον ανάδοχο την ειδική πρόσκληση με την οποία του ζητούσε εντός 20 ημερών να εκτελέσει συγκεκριμένο έργο, ωστόσο, ο ανάδοχος απάντησε με ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, την οποία η ΔΕΥΑΜΒ απέρριψε, κρίνοντας πως είναι νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη. Επιπλέον, η Δημοτική Επιχείρησης, ζήτησε την επιβολή ποινικής ρήτρας, ύψους 154.000 €.

Ο κ. Στρατηγόπουλος θα αναλάβει, επίσης, και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτηθεί μέχρι ο ανάδοχος να κηρυχθεί έκπτωτος ή να επιλυθεί η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση εκ μέρους του εργολάβου στην υλοποίηση των εργασιών και μη τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με την Επιχείρηση, σε 15 τμήματα οδών στη Νέα Ιωνία, από όπου ξεκίνησε το έργο, υφίσταται υπέρβαση της αποκλειστικής προθεσμίας των 22 ημερολογιακών ημερών του έργου, η οποία, σε κάποια σημεία έφτασε ακόμη και τους δύο μήνες.

Ένα ακόμη από τα βασικά προβλήματα που προέκυψαν, ήταν η διαχείριση των εκσκαφών και συγκεκριμένα η συλλογή και μεταφορά αποβλήτων. Για τις εργασίες αυτές, ο ανάδοχος θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει πριν αρχίσει την κατασκευή του έργου, ωστόσο, όπως τον κατηγορεί η ΔΕΥΑΜΒ, δεν διέθετε άδεια συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων ο ίδιος, αλλά δεν ανέθεσε την εργασία αυτή σε άλλο νόμιμο οικονομικό φορέα.
Από την πλευρά του, ο ανάδοχος, υποστηρίζει πως οι εργασίες διαχωρισμού των προϊόντων εκσκαφών, φόρτωσης και μεταφοράς τους θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στον ανακεφαλαιωτικό πίνακα, ενώ ζητάει χρήματα επικαλούμενος το μεταφορικό έργο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.