Το θέμα του LNG επανέφερε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής σήμερα, ο κ. Νίκος Παπαπέτρος ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δημάρχου για την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ, το οποίο έχει αποφασίσει ήδη αρνητικά στην επεισοδιακή συνεδρίαση με την αποχώρηση της πλειοψηφίας.
Ο κ. Παπαπέτρος έφερε ξανά το θέμα στο ΔΣ μετά και το συλλαλητήριο στο τέλος Νοεμβρίου, στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες Βολιώτες.
Ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο τόνισε πως αυτός που πρέπει να λογοδοτήσει είναι αποκλειστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος όμως για ακόμη μία συνεδρίαση, 13η στη σειρά ήταν πάλι απών.
Αντ’αυτού απάντησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββάκης σημειώνοντας ότι η απόφαση του ΔΣ έχει σταλεί από τον Δήμο στην ΡΑΕ και παρέπεμψε τον κ. Παπαπέτρο στις δηλώσεις του δημάρχου και στο τελευταίο δελτίο τύπου, που εκδόθηκε για το θέμα.
Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε πως οι απαντήσεις δεν δίνονται στα δελτία Τύπου, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο και η υποχρέωση απάντησης είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Παρόλα αυτά ο ίδιος, σημείωσε ότι οι δηλώσεις του δημάρχου λένε ότι «ναι μεν υπάρχει μία διαδήλωση από 200 χαβαλέδες, αλλά να δούμε τι θα πουν οι επιστήμονες, τι θα πουν οι μελέτες, να το μελετήσουμε το ζήτημα και να σκεφτούμε καλύτερα. Αυτό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο;».
Μάλιστα μίλησε για μία επιστολή από τις 25 Νοεμβρίου του 2020, που έστειλε ο Αχ. Μπέος όχι στην ΡΑΕ, αλλά στην εταιρεία, που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει τη μονάδα LNG στον Παγασητικό, με τον κ. Παπαπέτρο να αναρωτήθηκε εάν του ζήτησε κάποιος να απευθύνει εκεί επιστολή.
«Η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου πηγαίνει στην εταιρεία ή σε κάποια αρχή, που είναι αρμόδια; Εκτός εάν κάποιες άλλες διαδρομές και κάποιες άλλες επαφές υπάρχουν με την εταιρεία. Δεν μπορώ να φανταστώ όταν η επίσημη επιστολή του δημάρχου, πρωτοκολλημένη απευθύνεται στην εταιρεία, όταν η μόνη αρμόδια αρχή είναι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο Δήμος αντί να απευθύνει την επιστολή στη ΡΑΕ την απευθύνει στην Mediterranean gas. Για ποιο λόγο; Είναι συμβατά αυτά που λέει με αυτά που έλεγε στην παραλία;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος και διάβασε ένα τμήμα της επιστολής το οποίο ανέφερε ότι «ο δήμος Βόλου γενικότερα είναι σύμφωνος με έργα που υλοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς του τα οποία είναι έργα υψηλής αποδοτικότητας, τεχνογνωσίας, υψηλού κύρους και περιβαλλοντικής ευθύνης και συμβάλλουν στην ενίσχυση της εργασίας, της απασχόλησης. Επιπλέον βλέπουμε θετικά την εισαγωγή του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Τονίζεται ότι οποιοδήποτε έργο λαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη μας θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, να τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και να έχει αναπτύξει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων» και καταλήγει «τα στοιχεία αυτά φέρεται να έχουν προβλεφθεί στην πρόταση της Mediterranean Gas», με τον κ. Παπαπέτρο να υπογραμμίζει ότι προδικάζεται το γεγονός αναιρώντας αυτά που έλεγε στις πρόσφατες δηλώσεις του, μιας και ήδη γι’ αυτά που αναμένει να ενημερωθεί, τα έχει ήδη προβλέψει η εταιρεία.
Τόνισε ότι ο ΔΣ πήρε τελείως διαφορετική απόφαση, αρνητική και η απόφαση έλεγε όχι μόνο αποστολή στη ΡΑΕ, αλλά ότι αυτό που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, θα γίνει.
«Υλοποίηση σημαίνει ότι όποια διαδικασία συνεχίζεται θα βρίσκει αντιμέτωπο τον Δήμο. Έκανε τίποτα στη συνέχεια; Τίποτα ακριβώς. Άρα η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί», συμπλήρωσε.
Ανέφερε ότι μαζί με τον κ. Μόσχο πριν λίγες ημέρες υπέβαλλαν αίτηση για να απαντήσουν τι ακριβώς έχει γίνει και δεν απάντησαν. «Απάντησαν τηλεφωνικά στον κ. Μόσχο. Θέλετε να σας πει τι είπε ο Δήμαρχος; Ότι το χρονικό περιθώριο των δύο ημέρων δεν φτάνει για να στεγνώσει τα ….».
Στη λογοδοσία της δημοτικής αρχής ξανά το LNG – Απών ο Μπέος και καμία ξεκάθαρη απάντηση
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























