Στη συγκέντρωση της Πλατείας Πανεπιστημίου οι συνταξιούχοι

φωτογραφία αρχείου

Οι Διοικήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ), ΝΑΤ και ΟΑΕΕ (ΤΑΕ), πήραν την απόφαση για να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των συνδικάτων της περιοχής αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 6μμ. την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή του περιβόητου πολυνομοσχεδίου για να κλείσει η κυβέρνηση την 3η αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση και αυτό το πολυνομοσχέδιο κομμένο ραμμένο στις απαιτήσεις των δανειστών, του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους κ συνταξιούχους, ενώ στηρίζει τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους.
«Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης. Δεν της δίνουμε κανένα άλλοθι όταν προσπαθεί με τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα να δημιουργήσει αυταπάτες. Καταδικάζουμε τις τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι συνταξιούχοι καταλήγουν ότι η ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος είναι καθήκον και εγγύηση για ν’ ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες μέρες για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.