Στη θάλασσα βραχίονας γερανού από ύψος 20 μέτρων- Το σενάριο άσκησης της ΕΟΔ Μαγνησίας

Επιτυχημένη άσκηση διάσωσης στην παραλία του Βόλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/7/20 από τις 10:00 – 15:00 η άσκηση θαλάσσιας διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, τεχνικός Συντηρητής ενός πλωτού γερανού κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στον βραχίονα του γερανού, γλιστρά και πέφτει από ύψος 20 μέτρων στο νερό χτυπώντας και στον βραχίονα του γερανού. Το διασωστικό σκάφος και τα διασωστικά πληρώματα θάλασσας και ακτής της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας αναλαμβάνουν να τον διασώσουν και να τον παραδώσουν στο ΕΚΑΒ σε σταθερή κατάσταση δίνοντάς του όλες τις απαραίτητες Πρώτες Βοήθειες.

Στην άσκηση συμμετείχαν 19 διασώστες με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό, το διασωστικό σκάφος «Αιγαίον» και το επιχειρησιακό Jeep «Δίας» της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας. Όλες οι τεχνικές που εφαρμόστηκαν ήταν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διάσωσης που ορίζει τόσο ο IMRF (Παγκόσμιος Οργανισμός Θαλάσσιας Διάσωσης) όσο και τα πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών που ορίζονται τόσο από τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (ERC) όσο και το πρόγραμμα PHTLS (Prehospital Trauma Life Support).
Την άσκηση παρακολούθησε ως παρατηρητής ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Ιατρός – Διασώστης κ. Σταμνάς Κωνσταντίνος, ο οποίος συνεχάρει τα μέλη της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας για την άρτια εκπαίδευση και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Η ΕΟΔ Μαγνησίας ευχαριστεί τον κ. Αθανασό και το εστιατόριο ΈΒΕΛΙΝ που για ακόμη μία φορά στάθηκε δίπλα στα μέλη της με την παροχή νερών και αναψυκτικών καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.
Η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας με την συνεχή εκπαίδευση προσπαθεί να διατηρεί το επιχειρησιακό επίπεδο των μελών της στο μέγιστο δυνατό, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει όπου παραστεί ανάγκη και ζητηθεί η βοήθειά της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.