Στην αντιφασιστική συγκέντρωση των Τρικάλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στην Πανθεσσαλική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μεθαύριο Σάββατο 11/11 στις 17:00 στην πλατεία Ρ. Φεραίου στα Τρίκαλα, θα συμμετάσχουν οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλία, που σε ανακοίνωσή της ζητά να τσακιστούν οι ναζί και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.
Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφύγων ως «ασύμμετρη απειλή», η αναβάθμιση του πολεμικού ρόλου της χώρας στην περιοχή (επίσκεψη στις ΗΠΑ, αναβάθμιση ΝΑΤΟικού στρατηγείου Λάρισας, συζήτηση για νέες βάσεις κλπ) και κυρίως η αντιδραστική αφήγηση για την «ανάπτυξη» και την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που ουσιαστικά θα πατήσει πάνω στο πτώμα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αποτελούν την υλική πολιτική και οικονομική βάση αλληλεξάρτησης της κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό της Θεσσαλίας να διαδηλώσει ενάντια στην εμφάνιση του αρχιφασίστα Μιχαλολιάκου στην πόλη των Τρικάλων και να μετατρέψει την εκδήλωσή τους σε μια απομονωμένη και αυτοαναφορική μάζωξη που τελείται σε αντιπαράθεση με το σύνολο της πληττόμενης πλειοψηφίας. «Πάνω απ όλα όμως να παλέψουμε ενάντια στο γενικευμένο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που απειλεί να κλείσει για χρόνια της ζωές μας στο «γύψο», για να κατακτήσουμε στο επίπεδο της διαβίωσης, άλλα και της ελευθερίας τους όρους θεμελίωσης μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και στις κοινωνικές μάχες. Για αυτό παλεύουμε να χάσουν οι φασίστες κάθε δυνατότητα σποράς του ναζιστικού τους κηρύγματος στις πόλεις, στις γειτονιές, στους χώρους δουλείας, στους χώρους της νεολαίας. Για αυτό παλεύουμε να κλείσουν τα γραφεία τους παντού, και στα Τρίκαλα. Για αυτό θα είμαστε στο δρόμο ενάντια σε όλα τα μαντρόσκυλα της αστικής πολιτικής, τονίζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.