Στην έκθεση κούκλας στο Giorgio de Chirico οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας

Την Αίθουσα Τέχνης Giorgio de Chirico στην οποία φιλοξενείται έκθεση κούκλας με τίτλο “Ο μαγικός κόσμος της κούκλας” από όλον τον κόσμο από την συλλογή της συλλέκτριας κ. Μαρίας Βαγδούτη επισκέφθηκαν την Τρίτη 21 Μαΐου οι μικροί ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου.

Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο και να θαυμάσουν χειροποίητες κούκλες από κάθε χώρα του πλανήτη αλλά και να ενημερωθούν από την συλλέκτρια για την ιστορία αυτών, γνωρίζοντας τις παραδοσιακές στολές και ενδυμασίες της κάθε κούκλας που αντιπροσώπευε την χώρα προέλευσης της.

Πρόκειται για μία έκθεση που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος “Κουκλοθέατρο και Διαπολιτισμικές Εφαρμογές”.

Η κούκλα και το κουκλοθέατρο αποτελούν ανεκτίμητους πολιτισμικούς θησαυρούς που διασχίζουν αιώνες και πολιτισμούς. Η κούκλα αποτελεί ένα πανανθρώπινο μέσο έκφρασης και δημιουργίας, που χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Μέσω της κούκλας, οι άνθρωποι εξερευνούν συναισθήματα, αναπαριστούν κοινωνικούς ρόλους και εκφράζουν τις διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αποτελεί  δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας  προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.