Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλία για την αέρια ρύπανση στον Βόλο

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου θα προωθηθεί η αναφορά της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σχετικά με την αέρια ρύπανση στον Βόλο, αναφορά η οποία όμως προ ημερών τέθηκε στο αρχείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) έχουν αποστείλει αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης του Βόλου και την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. «Η αναφορά αυτή, των 22 σελίδων, περιλάμβανε και 37 συνημμένα, πολλά από τα οποία ήταν ολόκληρες μελέτες έγκριτων φορέων που δείχνουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην υγεία των πολιτών. Πριν λίγες μέρες έλαβαν ενημέρωση από το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου ότι η αναφορά αυτή έχει κριθεί παραδεκτή και θα προωθηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παρατηρήσεις. Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε στο αρχείο την αντίστοιχη καταγγελία των παραπάνω φορέων χωρίς επαρκείς εξηγήσεις επί των παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που περιλαμβάνονταν σε αυτή. Ελπίζουμε ότι τώρα πλέον θα αναγκαστεί να δώσει τεκμηριωμένες εξηγήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι περιβαλλοντικοί φορείς αναμένουν τη βοήθεια και άλλων Ελλήνων Ευρωβουλευτών, καθώς όπως τονίζουν  τα προβλήματα της πόλης του Βόλου είναι μεγάλα και με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.