Στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων η συνέντευξη του Γρ. Τάσιου στο Ράδιο Ένα

“Αν δεν τζιράρουμε, πως θα πληρώσουμε;” τόνισε

Η συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο Ράδιο – Ένα 102,5 (στις 15.01.2021), αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γρ. Τάσιος: “H Ελλάδα περιμένει το 2021 τον τουρισμό για να ξεκινήσει την ανάκαμψη σταδιακά από το 2022. Η φετινή είναι για εμάς, χρονιά επιβίωσης”
Συγκεκριμένα, σε αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης προχώρησε σε συνέντευξή του στο Ράδιο – Ένα 102,5 της Μαγνησίας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή είναι θεωρητικά ανοιχτά – αλλά στην ουσία κλειστά χωρίς πελάτες – περίπου 1500 ξενοδοχεία (από το σύνολο των 10.000) στην επικράτεια. “Αν δεν τζιράρουμε, πως θα πληρώσουμε;” αναρωτήθηκε, μεταφέροντας την αγωνία των συναδέλφων του για οφειλές που τρέχουν προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες. Αναφέρθηκε στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής χαρακτηρίζοντάς το ως “μια πάρα πολύ καλή κίνηση”, ενώ εκτίμησε πως ο τουρισμός θα παραμείνει σε ακινησία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι “εκτός και εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς ο εμβολιασμός στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, με ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμένων”.
“Η χώρα μας περιμένει το 2021 τον τουρισμό για να ξεκινήσει την ανάκαμψη σταδιακά από το 2022, αλλά για τα ξενοδοχεία η φετινή είναι χρονιά επιβίωσης και θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους”, πρόσθεσε και, μιλώντας για τον εσωτερικό τουρισμό, είπε πως γίνεται προσπάθεια σε συνεννόηση με τον υπουργείο Τουρισμού, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο Ράδιο – Ένα 102,5 (15.01.2021)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.