Στην κατάθεση μήνυσης κατά του Γιώργου Μουλά προχώρησε ο Νίκος Κανελλής

«Είναι επικίνδυνοι να φύγουν» ανέφερε για τη δημοτική αρχή Μπέου

Στην κατάθεση μήνυσης κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλά, προχώρησε σήμερα το πρωί, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Ν. Κανελλής, που μετέβη στην Εισαγγελία Βόλου, συνοδευόμενος από τον νομικό του σύμβουλο.
Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της μήνυσης, σε βάρος του κ. Μουλά, ο κ. Καννελής, ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του σε σχέση με τη μήνυση που είχε κάνει στο πρόσωπό μου και σε άλλους ανθρώπους για τα γεγονότα του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας.
«Όσοι παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, όσοι βλέπουν τα βίντεο που κυκλοφορούν και όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι το μοναδικό που τόλμησα να κάνω ήταν να ζητήσω από το προεδρείο να δώσει τον λόγο στους συγκεντρωμένους πολίτες και τίποτα παραπάνω. Είναι προφανές ότι τόσο ο κ. Μουλάς όσο και η δημοτική αρχή Μπέου συνολικά από τη στιγμή που ήρθαν στη διοίκηση του Δήμου το 2014 έχουν στοχοποιήσει τόσο εμένα, όσο και ανθρώπους που αγωνίζονται για τα δημόσια αγαθά, για το νερό, για τον αέρα, αλλά και για τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον φασισμό, με όποια μορφή έχει», τόνισε.

«Είναι επικίνδυνοι να φύγουν»
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, υπάρχει ένα όριο που έχει ήδη ξεπεραστεί .
«Η πόλη δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, με φουσκωτούς, με αστυνομία μέσα στα δημοτικά συμβούλια, με συλλήψεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο. Πρόκειται για μία κατρακύλα που πρέπει να λάβει τέλος. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν», υπογράμμισε ο κ. Κανελλής.
Όπως είπε, η μήνυση εναντίον του από τον κ. Μουλά, ήταν για διακοπή του δημοτικού συμβουλίου κάτι που δεν ισχύει, για παρακίνηση άλλων να ζητήσουν τον λόγο. «Πρόκειται για κατηγορίες ανυπόστατες και ψεύτικες. Είναι πεντακάθαρο και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Δεν έχω καμία σχέση με τη βιομηχανία μηνύσεων που έχει εμπλακεί η δημοτικά αρχή και έχε γεμίσει με δικογραφίες τις δικαστικές αρχές του Βόλου. Υπάρχουν όμως κάποια όρια που αφορούν τόσο τα αυτονόητα δικαιώματα πολιτών και δημοτικών συμβούλων, όσο και τα ζητήματα δημοκρατίας. Αυτά τα δύο έχουν ξεπεραστεί και με αυτή την κίνηση προσπαθώ να συμβάλω στην υπεράσπισή τους», τόνισε.
Ο κ. Κανελλής ανέφερε πως είναι πιθανό και άλλα δύο μέλη της Κίνησης Πολιτών να καταθέσουν μήνυση ενώ σημείωσε πως θα υπάρχει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο ίδιος τόνισε ότι επιφυλάσσεται και για επόμενες κινήσεις κατά του κ. Μουλά «γιατί είναι πραγματικά προσβλητικό, επί τέσσερα χρόνια, απέναντι μου, που είμαι γνωστός στην πόλη για τη δράση μου από τα μαθητικά μου χρόνια, να αποκαλούμαι υποκινητής επεισοδίων, να με υβρίζουν και να με αποκαλούν μπαχαλάκια, κουκουλοφόρο και άλλα που είναι γνωστό ότι είναι ψεύτικα».
Κατέληξε δε ότι όλες αυτές οι κατηγορίες θα απαντηθούν και στα δικαστήρια, καθώς στην πόλη του Βόλου είναι ήδη απαντημένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.