Στις 10 Οκτωβρίου ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βόλου

Στις 10 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βόλου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από 15, τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου.
Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή, ενώ σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει συγκεκριμένο άρθρο του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε ότι «η καταλληλότερη αίθουσα είναι αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των πολιτών, για να κάνουν την παρέμβασή τους. Αυτός είναι κι ο συμβολισμός, ο τελευταίος χρόνος της Δ.Α. για να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς απάντησε ότι, η αλλαγή του χώρου, δεν εμποδίζει να γίνει μια συζήτηση στο Πολιτιστικό της Ν. Ιωνίας κι είναι και μεγάλος ο χώρος και δεν εμποδίζει να γίνει και συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους που θα παραβρεθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.