Στις 43 οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο μέχρι τέλος του χρόνου

Ενώ μπορεί να προστεθούν και άλλα πλοία, τους επόμενους μήνες

Έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό αριθμό προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων, φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει το λιμάνι του Βόλου, φθάνοντας τις 46 επιβεβαιωμένες, με την πρώτη να έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες στην πορεία των επόμενων μηνών.

Μάλιστα κάποια στιγμή σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αφίξεων που είχαν δώσει τα πρακτορεία για το λιμάνι του Βόλου, ήταν 53 κρουαζιερόπλοια, ένα ουσιαστικά, πολύ μεγαλόπνοο πλάνο για το 2022.
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε, για φέτος, ήταν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, το «VIKING SKY» σημαίας Νορβηγίας, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο, είναι στις 20 Απριλίου, το Norwegian Jade.

Γενικότερα πάντως και αφήνοντας πίσω το μεγάλο πρόβλημα του κορωνοϊού που προκάλεσε θέματα και στην κρουαζιέρα, έτοιμες να «ζεστάνουν» τον τουρισμό της Ελλάδας φαίνεται πως είναι οι καλοκαιρινές κρουαζιέρες οι οποίες αναπτύσσονται ταχύτατα και με το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για τα ελληνικά νησιά να παρουσιάζεται τεράστιο για τη φετινή χρονιά.

Το 2022 θα αποτελέσει μια χρονιά ανάκαμψης για τις κρουαζιέρες στη χώρα μας οι οποίες είχαν πληγεί σημαντικά με την εμφάνιση της πανδημίας , ενώ τον δικό τους αγώνα για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, προσπαθούν να παίξουν και άλλα λιμάνια όπως η Θεσσαλονίκη όπου θα πρωταγωνιστήσει η εταιρεία Celestyal Cruises από 1η Μαΐου με κρουαζιέρες κάθε Κυριακή, που κάποιες από αυτές, μάλιστα, θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες εταιρίες – κρουαζιερόπλοια που έχουν στο πλάνο τους τον Βόλο, όπως η Europa, Aegean Odysey, Silver Spirit, Crown Iris, Azamara Onward, Riviera, Nautica, Balmoral κ.α.
Παράλληλα, υπάρχουν εταιρείες, που διαφημίζουν τον Βόλο στα προγράμματά τους, ότι για την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Εκλεκτό Αιγαίο» που προφέρει η Celestyal Cruises και συμπεριλαμβάνει την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη, τον Βόλο και την Κωνσταντινούπολη. Η κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο» παρέχει τη δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης στην Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο και επιπλέον επιλογές αεροπορικών συνδέσεων. Για τον Βόλο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα αξιοθέατα που διαθέτει η περιοχή σε επίπεδο νομού, καθώς και οι γεύσεις που προσφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.