Στις 8 το βράδυ θα αποπλεύσει το Flyingcat 6 για τα νησιά

Απεργοί της ΠΝΟ μπλόκαραν το απόπλου στις 2.30 το μεσημέρι

ΕΠΙΒΑΤΕΣΛΙΜΕΝΙΚΟΙΠΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Στις 8 το βράδυ, θα ξεκινήσει η φόρτωση και στις 8.30 μ.μ. θα αποπλεύσει για τα νησιά των Βορείων Σποράδων το Flyingcat 6 καθώς απεργοί της ΠΝΟ και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, μπλόκαραν τον απόπλου, στις 2.30 το μεσημέρι, παρά τις διαμαρτυρίες των 180 επιβατών που ήθελαν να ταξιδέψουν στα νησιά των Σποράδων.
Οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο λιμάνι του Βόλου, με τα εισιτήρια στο χέρι, αλλά οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ, που βρισκόταν από χθες στο Βόλο, ενισχυμένη με μέλη του ΠΑΜΕ και Σωματείων τοπικά δεν επέτρεψαν το απόπλου, καθώς η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Τελικά μετά από συνεννόηση των μελών της ΠΝΟ με την Αθήνα και διαβούλευση με τους λιμενικούς, αποφασίστηκε, σε ένδειξη καλής θέλησης και για να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες, να επιτραπεί ο απόπλους του Flyingcat 6 στις 8 το βράδυ, τέσσερις ώρες νωρίτερα από τη λήξη της απεργίας.

Ο Ιωάννης Μαγκανάς, β’ γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, δήλωσε ότι η απεργία λήγει στις 12 τα μεσάνυχτα και επειδή ο κόσμος είναι αρκετός και ταλαιπωρείται στον ήλιο, αποφασίστηκε να γίνει μια παραχώρηση και να ξεκινήσει η φόρτωση στο σκάφος τέσσερις ώρες νωρίτερα, ώστε να αποπλεύσει στις 8.30 μ.μ.

Οι ναυτικοί κινητοποιούνται για το ν. 4387 για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που ψηφίστηκε στις 12 Μαΐου 2016. Όπως ανέφερε το μέλος της ΠΕΜΕΝ, ενδεικτικά, ενώ προβλεπόταν όποιος ναυτικός κατέθετε τα χαρτιά για σύνταξη, να παίρνει εντός δύο μηνών μια προσωρινή σύνταξη, από 384 € η χαμηλότερη μέχρι το διπλάσιο η υψηλότερη (768 €) και μέχρι τον Οκτώβριο δινόταν, αλλά στη συνέχεια, λόγω της μεταφοράς του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ, μέχρι και σήμερα έξι μήνες μετά, δεν δίνονται ούτε οι προσωρινές συντάξεις, αλλά ούτε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.