Στο 30ο Δ.Σ Βόλου τα βιβλία γιορτάζουν καθημερινά παρά τις αποστάσεις των ημερών

Δημιουργικές δράσεις των μαθητών από το σπίτι για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μία πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία εξαιτίας της παρούσας κατάστασης στη χώρα αλλά και παγκοσμίως έχει τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, μπορεί πλέον τα μαθήματα να γίνονται από το σπίτι, όμως οι μαθητές του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου συνεχίζουν τις δημιουργικές τους δραστηριότητες επεκτείνοντας τη μάθηση.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι εκπαιδευτικοί του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους μαθητές τους με το σύνθημα “Στο τριακοστό με ένα βιβλίο γιορτάζω, τον κόσμο αλλάζω. Διαβάζω”, προσαρμόζοντας στα δεδομένα τους το μήνυμα του πολύ γνωστού συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου.


Ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι μαθητές δημιούργησαν εικαστικές δημιουργίες με κατασκευές, ζωγραφιές και κείμενά τους με τις οποίες δείχνουν την αξία ανάγνωσης παιδικών βιβλίων και το σπουδαίο ρόλο που έχουν στην ομαλή ανάπτυξη κάθε παιδιού στις δεξιότητές του και στην καλλιέργεια της φαντασία τους.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου με τις δράσεις που συνεχίζει έστω και εξ’ αποστάσεως στέλνει μήνυμα πως «Μένουμε σπίτι λοιπόν, μένουμε σπίτι ενεργοί με καλή διάθεση κι αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας δίνει αυτή η δυνατότητα μέσα από μια διαδραστική σχέση με τους δασκάλους μας, μια σχέση που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δυναμική σχέση της τάξης και του ρόλου του εκπαιδευτικού , παρόλα αυτά εργαζόμαστε σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.