Στο εδώλιο σήμερα η 33χρονη που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο

Ο συνήγορος ανέφερε ότι ζει με τους γονείς της που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσει σήμερα μια 33χρονη γυναίκα, η οποία είχε να στείλει την ηλικίας 6 ετών κόρη της στο σχολείο από τον Ιούνιο του 2020 και η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει μόνη με την ηλικίας 6 ετών κόρη της και τους γονείς της και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, διότι δεν έστελνε το παιδί στο σχολείο και ενώ είχε κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση.
Σύμφωνα με τον Ν. 1566/1985, όπως τροποποιήθηκε από το Νόμο 4871/2021, η παράλειψη εποπτείας αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Κων. Βουλγαρίδης δήλωσε ότι η γυναίκα θα υποστηρίξει πως είχε αποφασίσει να μην στέλνει το παιδί σχολείο από τον Οκτώβριο γιατί ζει με τους γονείς της που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και υπήρχε κίνδυνος να κολλήσουν κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.